CALLmeKAT

Danske Katrine Ottosen aka CALLmeKAT er ikke en musiker, der gør meget væsen af sig rent musikalsk. Et par krøllede beats, en rolig keyboardrundgang, lidt samplede reallyde og sin egen udtryksfulde vokal er alt hun behøver for at skrue et nummer sammen. Til gengæld har hun flair for at presse stemningsfulde og personlige lydmalerier ud af sit spartanske udgangspunkt.

Debut-ep’en ‘I’m in a Polaroid – Where Are You?’ emmer af samme sløve eftertænksomhed, som en sommersøndag i solen skaber. På ‘Bug in a Web’ skaber Ottosen ved hjælp af samplet fuglekvidder, og hvad der lyder som et legetøjsklaver, et intimt rum, der suger lytteren inden for med sine sarte bekendelser. ‘Flower in the Night’ sammensmeder et diskret duvende beat og blidt vuggende melodica-akkorder til en fin lille, døsig komposition, der i en mere retfærdig verden ville være selvskreven til massiv radio-airplay. Og på lignende måde kommer alle ep’ens fem sange sikkert i havn, glimrende bundet sammen af tre instrumentalnumre.

Det giver god mening at sammenligne CALLmeKAT med amerikanske CocoRosie. Dels fordi begge projekter sværger til hjemmerullede, halvelektroniske arrangementer, dels fordi Ottosens stemme har samme skæve, men sær dragende klang som Sierra Casady fra den excentriske søsterduo. Dette dog mest nævnt for at understrege det særegne i Ottosens soloprojekt, som undertegnede i fremtiden meget gerne ser udfoldet til et fuldlængdealbum.

CALLmeKAT. 'I'm in a Polaroid - Where Are You?'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af