‘Rogue One’-klipperne løfter sløret for omfattende ændringer i den endelige film

‘Rogue One’-klipperne løfter sløret for omfattende ændringer i den endelige film

Det fremprovokerede nervøse miner, da nyheden om at ‘Rogue One: A Star Wars Story’ skulle igennem massive reshoots og ændringer i klipperummet. Det er sjældent noget synderligt godt tegn. Da filmen udkom og de fleste forlod biografen med et smil, begyndte rigtig mange at spekulere over, hvad der reelt blev justeret på mellem den oprindelige tanke og det færdige produkt.

En del af det har vi allerede fået svar på ved at gennemtrawle de første trailers for clues. Instruktør Gareth Edwards har ligeledes løftet lidt at sløret. Og nu har to af filmens primære klippere, John Gilroy og Colin Goudie, i et interview med Yahoo UK åbnet op omkring en del af de konkrete ændringer, der blev foretaget i postproduktionen.

Det mest interessante, de to klippere kan afsløre, er, hvordan de forskellige karakterer bliver introduceret. For eksempel blev Felicity Jones’ i karakteren Jyn Erso i første omgang nærmest eskorteret til en jobsamtale hos Rebellerne, mens det foregår noget mere dramatisk i den endelige film, hvor hun kidnappes.

Riz Ahmeds karakter, den afhoppede pilot Bodhi Rook, bliver introduceret langt tidligere og er en vigtig driver for handlingen, hvor han i første udkast først bliver introduceret op mod tredje akt. Dermed bliver Cassian Andor (Diego Luna) også præsenteret noget mere dramatisk i scenen, hvor han får nys om den afhoppede pilot og »planet killer«-våbnet. Både scenen mellem de to asteroider, Bodhi Rooks introduktion og Jyn Ersos tilfangetagelse er altså altsammen tilføjelser. Der begynder dermed at tegne sig et langt mindre actionpræget billede af den oprindelige handling.

De forskellige recuts og mange droppede scener har skabt håb for – i hvert fald blandt de mest hardcore fans – at der kommer en extended version, hvor man lærer meget mere om Saw Gerrera, hvad Jyn Erso har lavet imellem filmens spring i tid og hvad, der er drivkraften hos de andre karakterer.

Men den skyder John Gilroy og Colin Goudie til hjørne. Det markant ændrede narrativ bevirker, at de mange overskydende klip ikke vil give nogen som helst mening i sammenhæng med den endelige film. De slukker samtidig håbet for en fire timer lang extended version.

Den første version var »måske ti minutter længere,« forklarede John Gilroy til Yahoo UK. »Der er ikke noget mytisk fire timers-cut, det findes ikke.«

Læs også: Få overblikket over ‘Rogue One’s massive omstrukturering med 46 droppede skud

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af