Posthumt gensyn med Carrie Fisher: Prinsesse Leia medvirker i ’Star Wars: Episode IX’

Posthumt gensyn med Carrie Fisher: Prinsesse Leia medvirker i ’Star Wars: Episode IX’

Efter Carrie Fishers tragiske død sidste år spekulerede mange fans i, hvordan skuespillerindens rolle som prinsesse Leia i de to kommende ’Star Wars’-film ville blive påvirket.

Skulle Carrie Fisher klippes nænsomt ud af sagaen, eller genskabes digitalt som vi så fint så det i ’Rogue One’?

I marts bekræftede Disney CEO Bob Iger, at Carrie Fishers rolle i dette års ’Star Wars: The Last Jedi’ – premiere 14. december – forbliver helt uændret, uagtet forlydender om det modsatte:

»Hun (Carrie Fisher, red.) medvirker i film nummer otte, og vi ændrer den ikke for at tilpasse os hendes bortgang. Hendes performance, som vi er rigtigt glade for, består som den blev indspillet,« sagde Bob Iger i en tale til studerende på USC’s Marshall School of Business.

I går lød det så fra Carrie Fishers bror, Todd Fisher, at Leia ligeledes vil medvirke i den efterfølgende og afsluttende ’Episode IX’, der får premiere i maj 2019.

Todd Fisher og Carrie Fishers datter, Billie Lourd, fortalte New York Daily News at de har givet Lucasfilm og Disney tilladelse til at benytte skuespillerindens sidste optagelser til ’Episode IX’, der skal instrueres af ’Jurassic World’s Colin Trevorrow.

Efter planen skulle Leia have spillet en større rolle i ’Episode IX’, der blandt andet indbefattede en afgørende konfrontation med sønnen Kylo Ren (Adam Driver). Men i forhold til, hvor få scener Carrie Fisher reelt set nåede at indspille, virker det imidlertid nu usandsynligt at eksekvere dén storyline, ifølge Todd Fisher.

Tilbage i januar udtalte Lucasfilm desuden i et sjældent svar på fanspekulationer, at filmselskabet ikke har i sinde at bringe Leia til live igennem CGI – hvorfor der i stedet er blevet arbejdet på at omskrive ’Episode IX’s manuskript.

Læs også: Afdøde Carrie Fisher skulle formentlig have haft stor rolle i indtil flere ‘Star Wars’-film

Annonce