’Gina Jaqueline – midt i en drøm’: Film om eks-sugardateren fanger et uendeligt akavet øjeblik

’Gina Jaqueline – midt i en drøm’: Film om eks-sugardateren fanger et uendeligt akavet øjeblik
Gina Jaqueline i den nye biograffilm.

Da vi sidst forlod den titulære sugardater i DR3’s dokumentarserie ’Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling’, var hun på vej i en taxa til lufthavnen.

Destinationen var et internationalt sugardater-event i London, og 27-årige Gina Jaqueline lagde rutineret den sidste make-up til perfektion på bagsædet, inden hun leverede en portion mindeværdig livsfilosofi med et glimt i øjet: »Den, der dør med flest minder og har været nøgen i længst tid, har vundet« Blink. Ti-hi. Og så afsted til mere hotelluksus, room service og champagne i stride strømme, som vi serien igennem havde set hende nyde i fulde drag.

Ingen skam eller tvang, bare en ung kvinde, der ser en mulighed for at leve et andet liv og griber den mulighed. Det ikke-dømmende dokumentar-blik kombineret med Gina Jaquelines vilde, magnetiske personlighed gjorde Sofie Lange Jørgensens programserie skamløst seværdig og vedkommende – og affødte utallige debatindlæg for, imod og midtimellem, hvad angår fænomenet ’sugardating’.

Hvorvidt det er en god livsløbebane at indgå i et romantisk bytteforhold, hvor dates, restaurantbesøg, hotelophold og eventuel sex kan gøres op i designertasker, diamantøreringe og Chanel-ure, kan man stille spørgsmålstegn ved. Men det var Gina Jaquelines virkelighed og eget valg og også hende, der måtte leve med de moralske tømmermænd, farlig forelskelse og en tiltagende tvivl, der af og til fik lov at skinne igennem den polerede og velplejede overflade i fine og ærlige øjeblikke i programmerne.

I den biografdistribuerede dokumentarfilm ’Gina Jaqueline – midt i en drøm’ genbesøger Sofie Lange Jørgensen Gina Jaqueline og skifter til en bredere optik, så vi er med både før, under og efter tilblivelsen af DR3-serien. Post-’en sugardaters fortælling’ fandt Gina Jaqueline kærligheden og har nu forladt livet som sugarbabe. Godt for hende. Kategorisk gider hun ikke længere tale om det kapitel i hendes liv og værner nu om det lykkelige, nye parforholds privatliv med en stålsat facade, hvis fernis alligevel krakelerer, da en damebladsjournalist går hende på klingen under et interview.

Men Gina Jaqueline beder medievant om et øjeblik til at samle sig, fikse make-up’en, spise en halv banan og smøre smilet på igen, inden hun som katten om den varme grød fortæller Elle om at finde kærligheden og endegyldigt forlade livet som sugardater. Lange fanger her et ubehageligt og uendeligt akavet øjeblik, hvor Gina trods luksuriøst outfit, eventyrlig iscenesættelse og nyt liv får trukket tæppet væk under sig.

Det er et liv ulig de flestes, Gina Jaqueline lever. I kølvandet på DR3-succesen fulgte utallige interviews, tv-optrædener, glamourøse fotoserier, en bogkontrakt samt et kommende talkshow. Og inden hele Danmark lærte Gina Jaqueline at kende i vel skarpvinklet rolle som sugardater, modebloggede hun kækt i en lang årrække. Det er især arbejdet med bogen ’Gina Jaqueline – se mig’, der udkom tidligere i år, Lange følger tilblivelsesprocessen af. Godt oppe at køre på en eksplosiv blanding af kaffe og røg brainstormer Gina, mens en veninde skriver alle Ginas guldkorn ind på den bærbare computer i sofaen.

‘Gina Jaqueline – midt i en drøm’.

Aldrig har skriveprocessen taget sig sjovere og lettere ud. Der er high five-stemning og rørende venindevibrationer til overflod i den scene, så du under Gina Jaqueline med den ikke så lette barndom alverdens succes.

Hvor den unge DR3-serie vægtede snapchatæstetik og bling og pumpede popsange i et væk, dvæler ’Gina Jaqueline – midt i en drøm’ ved utallige rundture i mormors dukkemenageri og museumsagtige samling af kjoler, mannequiner og andre gamle dimser med sjæl.

Underlægningsmusikken i form af molklingende, langsom synth giver Ginas eftertænksomme voice-over pondus, men de mange gentagende mellemspil med krakelerede dukkeansigter og vintage Barbie’er i stivnede positurer bliver for bastant et billede i længden (der godt nok kun er 70 minutter). I det hele taget er Ginas boheme-familie et kapitel for sig selv, man hele tiden ønsker yderligere foldet ud.

Og Sofie Lange Jørgensens måske lidt indforståede dokumentar om to år i Gina Jaquelines vilde, vilde liv kommer om da også lidt længere ind i den del historien. Bare aldrig langt nok.


Kort sagt:
Københavnerkarakteren og ex-sugardateren Gina Jaqueline vedbliver at være et fascinerende, frustrerende, ærligt og kontroversielt bekendtskab i Sofie Lange Jørgensens måske lidt indforståede portrætdokumentar ’Gina Jaqueline – midt i en drøm’, der aldrig kommer helt ind bag facaden.

Læs også: Interview med Gina Jaqueline – ›Jeg følte mig som en tegneseriefigur«

Dokumentar. Instruktion: Sofie Lange Jørgensen. Spilletid: 70 min.. Premiere: Den 24. oktober i biografen, senere på DR3
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af