Ny film viser Miyazakis comeback – se traileren til ‘Never-Ending Man: Hayao Miyazaki’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det japanske animegeni Hayao Miyazaki meddelte officielt i 2013, at han nu endegyldigt ville lægge filmarbejdet på hylden og gå på pension i en alder af 72 år. Men pensionstilværelsen kedede hurtigt den verdenskendte auteur, og en ny dokumentarfilm med titlen ‘Never-Ending Man: Hayao Miyazaki’ giver et unikt indblik i Miyazakis vej tilbage til filmhvervet – med et twist.

Miyazaki er kendt for håndtegnede mesterværker som ‘Chihiro og heksene’, ‘Min nabo Totoro’ og senest ‘Når vinden rejser sig’, som skulle have været hans sidste punktum. Men siden da har han både lavet kortfilmen ‘Boro the Caterpillar’ og igangsat et nyt spillefilmprojekt, hvor han sågar har lagt tegneblyanten til side og kastet sig over computergenereret animation.

Dokumentarfilmen følger Miyazaki gennem to år, hvor filmskaberen igen trækker i arbejdstøjet og kæmper med at gennemføre sit filmprojekt og med den, for animemesteren, noget uvante CGI-teknologi.

Det er endnu uvist, om vi får ‘Never-Ending Man: Hayao Miyazaki’ at se på det store lærred herhjemme – måske på næste års CPH:DOX?

Læs også: Miyazaki afslører den rørende grund til, at han droppede pensionen

Læs også: Farvel til Stan Lee: Vi hylder tegneserielegendens fem bedste cameos i Marvels filmunivers

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af