Anden del af Kevin Costners passionswestern trukket fra premierekalenderen efter første films flop

Anden del af Kevin Costners passionswestern trukket fra premierekalenderen efter første films flop
’Horizon: En amerikansk saga del 1’. (Foto: SF Studios)

Det er nemt at være bagklog, men fiaskoen for Kevin Costners passionsprojekt ‘Horizon: An American Saga’ kunne ses på lang afstand.

Den tre timer lange western fik premiere i slutningen af juli og skulle være efterfulgt af del 2 i midten af august. Well, det kommer så ikke til at ske mere.

‘Horizon: An American Saga del 2’ er hevet af premierekalenderen, skriver The Hollywood Reporter, og det er endnu uvist, hvornår den så kommer ud i verden

Distributionsselskaberne bag filmen forklarer, at de gerne vil have mere tid til, at publikum opdager første del og gerne også får mulighed for at se den derhjemme på streaming.

Det er en pæn måde at sige, at filmen er floppet. Første del alene kostede 100 millioner dollars og indtjente katastrofale 11 millioner dollars i første weekend på hjemmemarkedet, mens westerns typisk klarer sig dårligt uden for USA. På verdensplan har den lige nu indtjent 25 millioner dollars. Som tommelfingerregel skal en film til 100 millioner dollars tjene 300 millioner dollars for at give overskud.

Kevin Costner har da også haft svært ved at finansiere projektet og måtte selv lægge 38 millioner dollars i filmen – penge lige ud af vinduet, må man sige.

Han har planlagt at skulle lave fire film i serien, men lige nu er det tvivlsomt, om de to sidste bliver en realitet.

Costner har tidligere udtalt, at filmen ikke er tiltænkt at skulle tjene alle sine penge i biograferne, og det er muligt, at han kan indhente noget af det forsømte, når man kan leje filmen derhjemme.

Men stadig – en tre timer lang western, som mange anmeldere har kaldt alt for lang og tørvetrillende, er måske ikke det mest tillokkende en fredag aften, når man kan se Taylor Sheridan-seriewesterns a la ‘Yellowstone’ fint delt op i appetitlige afsnit …

Hatten af for Kevin Costners vilde satsning. Desværre ender det efter alt at dømme ikke, som han havde drømt om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af