Copenhagen Fashion Week: HÆRVÆRK havde noget at byde på – men var meget avantgarde

Copenhagen Fashion Week: HÆRVÆRK havde noget at byde på – men var meget avantgarde
Foto: Copenhagen Fashion Week

Modeugens sidste dag understregede, at den danske herremode går en spændende tid i møde. Flere unge herredesignere er progressivt på vej fremad, og de ser sig ikke tilbage. Præcis som hos Randy tidligere på dagen, bød Niels Gundtoft Hansen også ind med noget kant, da han fremviste sin første kollektion med herremærket HÆRVÆRK. Kollektionen var meget begrænset, men samtidig vild. Vild som i ordets bredeste forstand.

Hærværks æstetik henvender til et snævert segment og vil utvivlsomt være en for stor modemundfuld for de danske mænd. Men Danmark er umiddelbart heller ikke landet, hvor designeren har de største chancer for at slå igennem. Modsat den autodidakte Randy-designer, Adrian Sølberg, kommer Hansen med en fin designuddannelse i menswear fra Royal College of Art i bagagen. Og præcis så international som hans uddannelse er, er hans konceptuelle menswear-univers også – et univers, der tidligere på sommeren gav ham en international modepris kåret af prominente navne som Giovanni Pungetti fra Maison Margiela og Demna Gvasalia fra Vetements og Balenciaga.

HÆR 
Hansens kollektion blev fremvist på et så autentisk sted som Christiania, hvor skatehallen Alis Wonderland lagde rå rammer til den mindst lige så rå og avantgarde kollektion, der i flere tilfælde må siges at være tættere på beklædningskunst end hverdagstøj. Store oversize hoodies i rød og baggy bukser i overraskende metervarer var kollektionens kodeord, når de stod stylet med overdimensionerede, rumagtige støvler. Flere elementer bar også præg af malersprøjt som vi kender dem fra Maison Margielas designunivers.

IMG_0255 
HÆRVÆRK’s avantgarde syn på herremode er spændende i mere end én forstand, og Niels Gundtoft Hansen bliver meget interessant at følge fremadrettet. Både som styrmand for sit eget, unge mærke, men også som potentiel designer hos et større modehus. Hansen kunne nemlig tidligere på sommeren fortælle Fashion Forum, at han også har fået tilbudt job hos det hypede mærke Brioni, der efter Justin O’Sheas tilkomst virkelig gør sig bemærket i modebilledet. Men hvad fremtiden byder, er ikke fastlagt endnu.

Showets højdepunkt
Den røde oversize hoodie med det markante malersprøjt virker faktisk som et item, der godt kunne skabe noget hysteri hos de unge progressive modeelskere, der dyrker undergrundskulturens æstetik.

Showets største overraskelse
Niels Gundtoft Hansens vilde designunivers var på mange måder den absolut største overraskelse, der virkelig skilte sig ud fra modeugens andre menswear-præsentationer.

Se hele vores omfattende dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Læs også: Randy var konsekvent og militærinspireret 

IMG_0256
Annonce