Pussy Riot laver tøjkollektion – selvfølgelig inklusiv elefanthuer

Pussy Riot laver tøjkollektion – selvfølgelig inklusiv elefanthuer

Når moden tager politik til sig, bliver det ofte kun til overfladiske budskaber, der lyder godt på en t-shirt. Sådan er det ikke med Pussy Riot. For det første er gruppen naturligvis ikke et brand med en politisk protestorganisation, og samtidig handler deres nylancerede minikollektion, er nærmest kan ses som merchandise, om at skaffe penge til at holde Mediazona kørende.

»I 2014 startede vi Mediazona – en uafhængig publikation med fokus på rets- og fængselssystemerne og retshåndhævelse i Rusland. Uafhængige projekter som dette har svært ved at overleve i Rusland på grund af censur og mangel på finansiering«, skriver Pussy Riot blandt andet på mediets website.

Kollektionen er primært båret af t-shirts og forskelligfarvede balaklavaer, altså elefanthuer, men inkluderer også et par sokker og et sæt patches. De er samlet under titlen ‘It Gonna Get Worse’.

»I den nuværende politiske situation, hvor vores land ikke har ytringsfrihed, er tøj blevet en måde at udtrykke sig på, en måde at vise at vi er uenige«, står der på websitet.

Pussy Riot har lavet tøjet i samarbejde med kunstkollektivet Kultrab, and 9cyka, og som de også skriver på webshoppen, så kan du næste gang, du overvejer at købe en t-shirt med et politisk statement, i stedet vælge noget fra Pussy Riots kollektion. Den er til salg nu.

Læs også: Silvana Imam er hiphoppens Jeanne d’Arc: »Ingen mand har nogensinde inspireret mig til noget«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af