Zero 7 – surt hvis du ikke var der

Jeg stod i går i Vega, med to ekstra billetter til Zero 7 koncerten. Jeg havde hele dagen prøvet at forære dem væk til venner, bekendte eller bare nogle jeg havde set før, men alle sammen havde en undskyldning for ikke at tage imod dem, en skulle til middag hos svigermor, en anden havde meget travlt osv., de var dog alle taknemmelige for tilbudet.

Hvad sker der? Er folk blevet for forkælet, er det bare mine venner der er røvsyge eller er TV virkelig så stimulerende for hjernen, at man kan nøjes med størstedelen af sine input derfra? Jeg ville ihvertfald ikke bytte Zero 7’s koncert med 700 videofilm, om de så alle sammen var med hurtige biler og nøgne damer.

Zero 7 er Henry Binns og Sam Hardaker. De producerer musikken mens vokalerne synges af forskellige kunstnere. I Vega havde de, foruden et 5 mands orkester, taget alle solisterne med, og det er super sejt. Alt for ofte laves musikken i samarbejde mellem forskellige kunstnere, mens koncerterne afholdes uden medvirken af alle, ikke i dette tilfælde.
Zero 7 laver melodisk og emotionel musik, og derfor bliver sceneshowet ofte meget koncentreret omkring vokalisten. Og vokalisterne, de gjorde det fantastisk. Specielt Tina Dickow og Sia Furler skabte en fed vibe. De strålede af kærlighed til deres metier, og det smittede af på både publikum og band. Tina var supersensuel, specielt når hun sang, mens Sia var meget seriøs når mikrofonen var tændt, dog lige så pjattet og livlig når hun ikke var optaget af sangen.
I det hele taget var alle på scenen oplagte og energiske på hver deres måde, og numrene blev spillet med den passion og energi som de kræver.
Publikum var vilde, to gange blev der givet ekstra nummer – sikkert planlagt – men det ændrer ikke på den jubel der var hos publikum hver gang bandet trådte ind på scenen.

Der hvor fingeren skal peges hen, når den nu skal pege, er som så ofte på lys og lyd. I Danmark er vi sjældent særlig gode til det. Lysshowet mindede om et skolediskotek med fire farvede pære der kørte i skift af to minutter, mens lyden, på trods af at jeg stod klods op af 12 højttalere, var lyden så lav, at jeg kunne høre folk tre rækker bag mig stå og snakke. Det er bare ikke skarpt nok, slet ikke når man tænker på alle de kultur-millioner der er investeret i Vega.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af