Roskilde 05: Ida Corr – camping diva

Foto: Thomas Arnbo / RockPhoto
Roskilde 05: Ida Corr – camping diva
4 6

Koncert

Efter et par dage, hvor rap- og rockattitude har silet ned af teltvæggen på Pavillion Junior, var det drønhamrende forfriskende med en storsmilende funk-diva, der sammen med et velsmurt backingband trykkede den 110% af. Et par svingende saxofoner klædte Ida Corr på, når hendes back-up vokalist ikke battlede hende i skønsang.

“Nu skal vi fandeme ha’ fest!” proklamerede Corr efter det funky åbningsnummer ‘Mad’, og så fortsætte hun med sin kattedrevne (waauv) ‘U Make me Wanna’ bakket op af den konstant dansende joker, Al Agami.

Ida Corr ligger med sin folkelighed og vokale kvaliteter et sted mellem Sanne Salomonsen og Jaguar Wright, men det store musikalske forbillede er så klart James Brown. Hendes mange års erfaring med sang og scenetække kom klart til udtryk, og nu mangler hun bare lige at smide det sidste pjat af sig. Det være sig enten omkvæd som “Go JB, Go JB!”, refræner fra amerikanske rap-moguler eller beats fra Iggy Pop.

Når Ida Corr er sin egen frække baggårdskat, eller tvær som i den beatbalstyriske ‘Make Them Beg’, så ved man at hun har noget på hjerte.