VCMG

VCMG - Ssss
3 6
VCMG
'Ssss'

Album, Mute/Playground

Der skete mange ting i 1981. I Japan færdiggjorde Roland den legendariske 808-trommemaskinen, og i Detroit stak Derrick May, Kevin Saunderson og Juan Atkins hovederne sammen for at skrive techno-historie. I mellemtiden havde størstedelen af musikverdenen svært ved at få nok af briterne under aliaset Depeche Mode, der samme år slap ‘I Just Can’t Get Enough’ løs.

Nu er rollerne imidlertid byttet om, og to tredjedele af den originale konstellation – Vince Clark og Martin Gore – har slået pjalterne sammen til en solid omgang techno. Og når d’herrer Clarke og Gore siger techno, mener de det. Lyden svinger fra det direkte brutale på ‘Single Blip’ over det lidt mere melodiske på ‘Bendy Bass’ til den syredryppende ‘Zaat.’ Selv hvis man ikke giver VCMG andre point, må man tage hatten af for, at de har kastet sig helhjertet ind i techno-universet.

Derfra bliver det dog svært at finde flere rosende ord. Selv om techno på mange måder er en fejring af krydsningen mellem mennesker og maskiner, gør det ikke nødvendigvis resultatet følelseskoldt. VCMG overlader ikke meget til fantasien på et album, der lydmæssigt er så tætpakket, at det er svært at lytte til i ét stræk. Der mangler ganske enkelt farver i den palette af synthesizere, Depeche-drengene har slået sig sammen om. ‘Ssss’ er et særdeles stilrent album, der desværre er alt for let at få nok af.

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold