Mø: Mit liv som Spice Girls-fan

MoeSpice


Møs længe ventede
debutalbum ‘No Mythologies to Follow’ er endelig udkommet. Vi fangede sangerinden til en snak om girlpower-bandet, der fik hende tændt på musikken, og som hun for nyligt dedikerede covernummeret ‘Say You’ll Be There’ til. En snak om at være Spice Girls-fan, at skrive MGP-sange, tude til Cher og om at være en poptøs med hang til musik med nosser.

Hvordan startede din fascination af Spice Girls?
»Jeg startede med at lære at spille musik, da jeg var syv-otte år på grund af Spice Girls, fordi jeg ville være ligesom dem. Alle piger, jeg kender fra min generation, havde det fuldstændig sindssygt, da de lige kom frem. Jeg kan ikke helt huske, hvordan det skete, men det var bare som en epidemi, der lige pludselig var overalt. Jeg fik albummet i fødselsdagsgave sammen med min første ghettoblaster og så kørte det bare – så blev jeg bare obsessed«.

»Jeg tror, det var nemt for os små piger at relatere til de fem karakterer. Jeg kan huske, jeg græd fordi jeg ikke kunne komme til deres koncert. Jeg var fuldstændig devastated over, at jeg ikke kunne se dem. Det betød bare alt dengang. Jeg kan tydeligt huske, jeg græd en stor sø, da Geri forlod bandet. Jeg var SÅ ulykkelig, jeg har aldrig prøvet noget lignende«.

Havde du en favorit-Spice Girl?
»Det skiftede lidt. Jeg har nok egentlig altid været på Sporty Spice. Jeg var måske lidt på Geri på et tidspunkt, men det var helt klart mest Sporty – og stadigvæk også helt klart mest Sporty Spice, der er favourite«.

Optrådte du med playback-numre hjemme i stuen?
»Jamen, vi lavede nærmest ikke andet. Det var så fedt at lave playback og klæde sig ud som dem – det var det bedste, vi kunne forestille os. Vi gik helt bersærk. Jeg skulle have alt med Spice Girls, jeg var fuldstændig besat«.

»Jeg var faktisk mest Victoria, fordi jeg havde pagehår på det tidspunkt. Victoria var ikke så populær på vores skole, fordi hun var lidt kedelig. Jeg tror faktisk folk helst ville være Baby Spice ude hos os. Men whatever – jeg var Victoria. Men jeg var også Sporty Spice i en periode, og jeg var faktisk også Scary Spice i det sidste playback, vi lavede«.

Sendte I så også en video ind til Snurre Snups Søndagsklubs Spice Girls-playback-konkurrence?
»Åhr ja, men vi kom ikke med. Det var min største drøm at komme med i Snurre Snups Søndagsklub, men det skete aldrig. Vi sendte også ind til MGP, men det var jo noget andet«.

Hvad handlede jeres MGP-sange om?
»Kærlighed. Og der var ingen af os, der nogensinde havde haft en kæreste. Som barn er man jo vildt interesseret i kærlighed, når man aldrig har prøvet det, men det var jo bare sådan: »Ahh, ham dér, han er sød, hihi-hihi« og man turde slet ikke gøre noget. Jeg havde en kæreste i 6. klasse, og jeg tror, vi kyssede på kinden én gang. Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre«.

»Vores MGP-sange var også sådan noget »Åh kærlighed, åh ham her, som jeg er forelsket i og som jeg har set på skiferie« eller sådan noget åndssvagt. Det var vildt fedt. Det var faktisk mig, der skrev sangene til MGP, men de blev altså aldrig taget«.

Interviewet fortsætter på næste side.

Soundvenue 1 / 4 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold