12 musikere, der står i uendelig gæld til Bowie

Soundvenue 2 / 6 Soundvenue

2. Placebo og Scissor Sisters

David Bowie er med sin vidt publicerede biseksualitet og tidlige forkærlighed for det androgyne udtryk bredt kendt som den oprindelige gender-bender i musikkens verden. Især et par bands som Placebo og senere queerpop-påfuglene i Scissor Sisters ville næppe være kommet langt, hvis ikke Bowie havde sparket døren ind til en bred accept af det at kunne lege med køn og identitet i kunsten på den måde, som han gjorde.

Brian Molko postede den 11. januar en dybfølt hilsen til sit store idol i det hinsides på Facebook, men i levende live havde han den ære at blive gode venner med Bowie, som havde opsnappet bandets allertidligste demoer via deres fælles pladeselskab. Det var Bowie, som overtalte Placebo til at udgive ‘Nancy Boy’ og han gæstede singlen ‘Without You I’m Nothing’ fra albummet af samme navn.

Scissor Sisters’ slægtskab med Bowie er mere et i ånden, men det er helt udenfor diskussion, at deres loud ’n’ proud teaterpop peger direkte tilbage til Bowies mest dekadente æra med tydelige kasketvip. Jake Shears’ første rockalbum som barn var da også intet andet end ‘Let’s Dance’ på kasettebånd, og han har fortalt om hans næsegrus besættelse af albummet til radiostationen NPR:

»Jeg var i fjerde klasse og spillede det album nonstop. Jeg puttede det på i skolen og sommetider ville jeg bare sidde og kigge på det dagen lang. Jeg var absolut forelsket i det. Og første gang jeg fantaserede om at stå på en scene selv var mens jeg lyttede til titelnummeret. Jeg husker, at jeg lå i sengen og tænkte, åh, måske kunne jeg også optræde? Ville ikke være vildt at gå på scenen og synge en sang? Jeg husker det øjeblik tydeligt og det var med dét album i ørerne«.

Sponsoreret indhold
Har du nerver til en ny omgang ’True Detective’?
Se Mahershala Ali brillere i den intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Soundvenue 2 / 6 Soundvenue
Advertisement