»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Kendrick Lamar fortæller ‘Damn’-hemmeligheder: Albummet er én lang historie, når man spiller det baglæns

Kendrick Lamar fortæller ‘Damn’-hemmeligheder: Albummet er én lang historie, når man spiller det baglæns
Kendrick Lamar
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Når det kommer til Kendrick Lamar, ved vi efterhånden, at der ikke er så meget som en enkelt detalje i hans musik, der ikke er gennemtænkt. Dette gælder naturligvis også hans seneste mesterværk, ‘Damn.’, hvilket han i et nyt interview med MTV News har fortalt studiehemmeligheder omkring.

I interviewet forklarer Kendrick, at albummet fortæller én lang, sammenhængende historie, når man spiller det baglæns – det vil sige tager tracklisten fra slut til start.

Lytter man til ‘Duckworth’, pladens sidste nummer, kan man måske endda høre på dets hektiske slutning, at der opfordres til en baglæns-lytter, så selve idéen har heller ikke været helt fremmed for de dedikerede fans.

Kendrick Lamar forklarer tankerne omkring idéen:
»Jeg tror, at en uge efter albummet kom ud, opdagede fans, at man kan spille det baglæns. Det spiller som en fuld historie og med en endnu bedre rytme. Det er en af mine yndlingsrytmer og -tempi i albummet. Det er helt klart noget, vi gør overlagt, når vi er i studiet«.

»Jeg tror ikke, historien nødvendigvis ændres, men jeg tror, stemningen ændres. Den første vibe, når man lytter fra starten hele vejen til slutningen er… denne her aggression og attitude. Du ved, ‘DNA’, og en afsløring af, hvem jeg virkelig er. Lytter du fra slutningen, er det næsten en dualisme og en kontrast til den indviklede Kendrick Lamar. Begge disse dele er den, jeg er«.