Drake forklarer blackface-billedet fra Pusha-T’s ‘The Story of Adidon’

Drake forklarer blackface-billedet fra Pusha-T’s ‘The Story of Adidon’
Artworket til 'The Story of Adidon'.

I går gav Pusha-T os et umådeligt stærkt diss-track rettet mod Drake i form af ‘The Story of Adidon’, der blev udgivet med et særdeles uheldigt billede af Drake iført blackface. Og der har ikke været photoshop involveret ifølge Pusha-T: »Jeg redigerer ikke billeder… det her er et RIGTIGT billede«, skriver han på Twitter.

Spørgsmålet, der har været på manges sind, er hvorfor Drake nogensinde stod model til et fotografi, hvor han var iført blackface? Drake har delt en forklaring på sin Instagram-story, som en fan har taget et screenshot af og delt på Twitter.

Drake skriver om billedet: »Det var ikke fra et shoot til et tøjmærke eller til min musikkarriere. Det her billede er fra 2007, et tidspunkt, hvor jeg var skuespiller og arbejdede på et projekt om unge sorte skuespillere, der havde svært ved at få roller, da de blev stereotypiseret og typecastet«.

»Fotografierne repræsenterer hvordan afroamerikanere fejlagtigt var afbildet i underholdning engang. Jeg og min dengang bedste ven, Mazin Elsadig, der også er en skuespiller fra Sudan, forsøgte at bruge vores stemmer til at øge bevidstheden om de problemer, vi hver dag skulle gå igennem som sorte skuespillere til auditions. Det var for at belyse vores frustrationer med ikke altid at få en fair chance i industrien og for at gøre en pointe ud af, at problemerne for sorte skuespillere ikke har ændret sig meget«.

Der er en vis tragisk ironi over, at Drake stillede op til dette shoot for at belyse disse stereotyper, blot for at billedet skal blive brugt af Pusha-T, der beskylder Drake for, at »tap dance for the crackers and sing Mammy«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af