Apple er klar med to nye iPhones – der både overrasker og skuffer

Jep. Rygterne holdt vand. iPhone 6S og iPhone 6S Plus er landet. Og det tilmed i nye farver: Sølv, guld, grå og – bum – rosenguld.

Bortset fra farverne ligner Apples to nye smartphones deres forgængere, designet er det samme – inklusiv den semi-kiksede kant i top og bund til antenner – og skærmstørrelserne er igen henholdsvis 4,7 tommer og 5,5 tommer.

Traditionen tro er det på indersiden, S-modellerne finder sin berettigelse. Og her er der faktisk sket nogle interessante forbedringer.

Eksempelvis kommer iPhone 6S og 6S Plus med det Apple kalder 3D Touch. Det er groft sagt teknikken fra trackpadden på den nye MacBook, som Apple har overført til iPhone. Det åbner en helt ny verden for at klikke og bevæge dig rundt på din iPhone. Det kan være svært at begribe uden at have den i hånden, men i bund og grund kan skærmen nu mærke, hvor hårdt du trykker, hvilket blandt andet kan bruges til at smugkigge på mails eller Instagrams uden egentligt at åbne dem.

Derudover har den en helt ny A9-chip, der gør iPhone 6S og 6S Plus hurtigere. Det åbner blandt andet op for bedre og tungere grafik, som blandt andet skal udnyttes til gaming.

Vigtigst af alt, så har iPhone 6S et nyt kamera, som ser meget lovende ud. Der er udviklet et helt nyt iSight-kamera med 12 MP til iPhone 6S og 6S Plus. Apple gør et stort nummer ud af at forklare, at der stadig er kræset om hver enkelt pixel, selvom de har hævet MP-antallet.

Kameraet kan blandt andet optage HD-video og 4K-video. Selfie-kameraet har fået en vild ny blitz, som udnytter skærmens lysstyrke som blitz.

En ny funktion, som Apple har udviklet til S-modellerne kaldes Live Photos. Hvis du trykker på et billede fra din kamerarulle, så begynder billedet at bevæge sig. Det kan lade sig gøre, fordi kameraet filmer 1,5 sekunder før og efter du tager selve billedet. Det er en kuriøs, men ret charmerende funktion. Live Photos fungerer inden længe også på Facebook.

ASE4

 

Den kan forudbestilles 12. september og kommer på gaden 25. september i USA og en række andre lande – men traditionen tro ikke i Danmark i første omgang. Men den når ud til 130 lande i år, så chancerne for en lyserød iPhone på vore breddegrader til jul skulle være stor.

Den største skuffelse, rent teknisk, er, at den billigste iPhone 6S stadig kun kommer med 16 GB lagerplads. Apples argument er, at det er rigeligt, hvis man gemmer alt i iCloud, men med det nye forbedrede kamera, der optager i 4K, er 16 GB opbrugt i løbet af ingen tid. Og hvis det er et argument, hvorfor i alverden laver de så overhovedet smartphones med mere lagerplads?

What else? En ny, hurtigere fingeraftrykslæser, branchens stærkeste glasskærm og en aluminiumsramme i 7000-serien.

De danske cirkapriser for de nye iPhones i de traditionelle størrelser 16 GB, 32 GB og 128 GB ser fornuftige ud (efter Apple-standarder), men vi aner ikke om de holder stik. iPhone 6S kommer henholdsvis til at koste omkring 4.500, 5.000 og 5.700 kroner og iPhone 6S Plus ca. 5.000, 5.700 og 6.400 kroner.

Læs også: Apple TV’s sindssyge overhaling ligner fremtidens fjernsyn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af