Det nyeste hiphop finder du på ’RapCaviar’ på Spotify – opdateres hver uge

YouTube undskylder efter blokeringen af harmløse LGBTQ-videoer i børnevenligt mode

YouTube undskylder efter blokeringen af harmløse LGBTQ-videoer i børnevenligt mode
Foto: Pamela Littky

Kritikken er på det seneste haglet ned over YouTube, der ifølge sitets egne indholdsskabere udøver decideret censur på visse typer indhold. Seneste kritikpunkt er, at de har blokeret videoer fra LGBTQ-profiler, fordi de ikke mener, det er egnet for videoplatformens yngste brugere – også selvom der intet eksplicit siges eller gøres i videoerne.

Kritikken startede i løbet af weekenden, da flere LGBTQ-profiler gjorde opmærksom på, at nogle af deres videoer forsvandt, hvis man slår et såkaldt restricted mode til. Det er er skabt for at skåne børn fra voksenindhold, men indtil nu har det været svært at gennemskue, hvad det præcis betød.

Det viste sig, at det i mange tilfælde er LGBTQ-indhold. Nogle af de blokerede eksemplerne er videoer, der handler om at springe ud over for sine bedsteforældre eller et LGBTQ-pars ægteskabsløfter.

For eksempel har brugere med enorme følgerskarer som Tyler Oakley og PewDiePie kritiseret YouTubes restricted mode, ligesom den musikalske søskende-duo Tegan & Sara, der selv har oplevet at videoer har fået begrænset spredning, selvom de ikke indeholder »noget som helst homoseksuelt, udover [dem] selv«.

Annonce

Det har YouTube nu undskyldt for i et blogindlæg, hvor de blandt andet siger, at restricted mode ikke fungerer efter hensigten og at de nu vil revurdere, hvad de gør for at holde skoler, institutioner og børn forskånet for YouTubes grovere indhold, så det i fremtiden ikke omfatter harmløse LGBTQ-videoer.

»Bundlinjen er, at funktionen ikke virker på den måde, den burde. Det er vi kede af, og vi har tænkt os at fikse det«, skriver YouTube i blogindlægget. De fremhæver i øvrigt, at det er foregået siden 2010, men at kun 1,5 procent af brugerne på videotjenesten har haft restricted mode slået til.

Læs også: Disney cutter samarbejdet med PewDiePie efter han bragte »nazi-relaterede« billeder