Lowly – højdramatisk støjpop og spontan spilleglæde

Lowly – højdramatisk støjpop og spontan spilleglæde

Der foregik ikke så lidt, da danske Lowly indtog Rising-scenen klædt i hvidt og flankeret af et dusin vajende palmer og to tegnsprogstolke. De høje ambitioner i bandets lyd syntes således at have forplantet sig helt ud i scenografien.

De fem bandmedlemmer kommer fra så forskellige musikalske lejre som hiphopgruppen Point Blank og folkpop-ensemblet Islets of Dust, og deres lyd emmer da også af kreativt overskud. Perfektionismen er skrottet til fordel for spontan spilleglæde, hvilket stod helt klart under bandets sprudlende Roskilde-debut.

Imens tegnsprogstolkene undervejs mest fremstod som gimmicks, var Lowlys højtsvævende støjpop nemlig svær at skyde ned. Båret frem af et overmåde entusiastisk publikum skød bandet uforfærdet de storslåede singler ’Fire’ og ’Daydreamers’ af sted, hvoraf sidstnævnte fremstod som bandets programerklæring – med en klar guitarmelodi, bombastiske, afvekslende trommer og bølgende synthtemaer styrede bandet her lige mod skyerne.

Forrest på scenen gjorde de to sangerinder Soffie Viemose og Nanna Schannong yderst god figur. Imens Schannong mestendels dedikerede sine kræfter til at støje igennem på sin guitar, beviste Viemose, at hun er i besiddelse af et par særdeles stærke lunger.

Lowlys erklærede accept af koncertformatets kaos kunne under hele koncerten spores i de skridende synths, den ulmende bas og de ubeherskede smil, inden en intens levering af den længselsfulde ’Forward’ lukkede settet og satte punktum for en kraftfuld koncertoplevelse.

Læs også: Masser af billeder fra Sunday Bash-festen i Street City med Kesi, Mø og Mendoza

Lowly. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af