Ugens nedbrud: Én enkelt person fik internettet til at gå ned ved en fejl

Ugens nedbrud: Én enkelt person fik internettet til at gå ned ved en fejl
Kabler. (Foto: Michael Bocchieri/Getty Images)

Da internettet gik ned tidligere på ugen, skyldtes det ikke et kabel, der blev hugget over, eller en server, der blev slukket ved et uheld.

Det skyldtes derimod én enkelt person, der opdaterede sin internetindstillinger.

Det lyder bizart (og det er bizart), men det har Fastly – firmaet, hvor fejlen bag nedbruddet opstod – bekræftet i et blogindlæg.

Hvordan det lige kan lade sig gøre, finder man svaret på i en opdatering af Fastlys tjeneste i sidste måned, hvor en bug blev introduceret.

Problemet var bare, at ingen vidste det, indtil en af Fastlys kunder i denne uge besluttede sig for at opdatere deres internetkonfiguration, hvorefter en omfattende dominoeffekt fik op til 85 procent af Fastlys netværk til at melde fejl.

Mange firmaer bruger Fastly som en mellemmand til at afværge angreb og optimere trafik til deres sider. Opstår der problemer hos Fastly, rammer det altså ikke kun dem selv, men også de kunder, der bruger deres tjeneste.

Nedbruddet betød, at adskillige store hjemmesider og plaforme som Reddit, Twitch og TV2 gik i sort. Efter 49 minutter var 95 procent af de ramte oppe at køre igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af