’No Man’s Sky’ er endelig ude og spørger: Hvad ligger i universets centrum?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spillet der har ladet sig vente på over en længere årrække og flere gange har været lige ved ikke at lykkedes, har nu krydset målstregen. ’No Man’s Sky’ er i dag landet i butikkerne.

Den sidste teaser – i form af en lanceringstrailer – ledsager udgivelsen og giver spillere endnu en forsmag på de bjergtagende landskaber og fjendtlige modstandere. Som en gentagelse af PlayStations tidligere firelængede trailerserie er fokus på udforskning, kamp, overlevelse og handel.

Lanceringsvideoen stiller dog også det vitale spørgsmål, der ligger til grund for hele spillet: hvad ligger i universets centrum? Rejsen til galaksens indre er den eneste målsætning spillet giver dets spillere. Men det er op til dig at sikre, at du når helskindet frem.

Det oplagte – men vage – svar til spørgsmålet er, at det har noget at gøre med den kolosalt store sorte diamant med rødt hjerte, der danner logo for spillet. En kæmpemæssig figur der ligner diamanten kan ses i traileren cirka 40 sekunder inde, og Hello Games har tidligere beskrevet diamanten, ’Atlas’, som en forhindring for at nå i mål.

Mindre udgaver af den sorte diamant forklarer navngivningen, da de i spillet fungerer som informationscentre hvor du kan uploade din viden om nye arter og planeter. Atlas-systemet fungerer på den måde som gemmepunkter – hvis du dør inden du når at opdatere din viden til et Atlas, mistes den viden og du må udforske på ny.

Måske den store figur i universets centrum – hvis altså den ligger dér – fungerer som kortlægning over hele universet og indeholder svar på livets store spørgsmål. Måske fungere Atlaset blot som portal til en helt anden virkelighed, eller måske er det røde centrums blinkende lys et ledetråd til noget større og mere faretruende?

’No Man’s Sky’ udkommer i dag til PS4 og PC, og lader til at have en masse hemmeligheder i vente til dets spillere.

Læs også: Kommentar: Årets mest hypede spil er måske slet ikke et spil

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af