Dr. Ocatagon ‘The Return of Dr. Octagon’

Da Dr. Ocatagon blev myrdet af sit alter ego Dr. Dooom på albummet ‘First Come, First Served’, var det en hård tid for mange hiphop-fans, og flere sørger stadig. Men miraklet er sket, og du kan nu skifte den sorte farve ud med festtøjet, for Kool Keith har genoplivet en af musikhistoriens store kult-figurer. En lang periode der tilsyneladende også har påvirket doktoren.

Samarbejdet med Dan The Automator er blevet skiftet ud med den tyske producertrio One Watt Sun, som bringer en ny electrofunk/rock lyd i spil. Synthesizere og elektroniske samples bliver bragt i spil med alt fra funky baslinier til scratch-soloer, der lyder som Jimmy Page i aktion på en guitar. Det er en lyd, som vil dele de længe ventende Dr. Octagon-fans i to lejre. Enten vil du hade det, eller også kan du ikke få armene ned igen. Jeg er ikke tvivl. Mine arme har været oppe i skyerne flere dage i træk, og er det stadig!

Lyrikken fortsætter i samme spor som tidligere. Hér er det på nummert ‘Ants’: »Ants work together / jerk together / do concerts together / cry and get hurt together«. Syret, men stadig med politiske undertoner. Han har dog startet en ny trend, eftersom One Watt Sun hele albummet igennem har forvrænget eller klippet hans stemme op, og faktisk lyder det stort set som om, at det er mindst fjorten forskellige kunstnere, der optræder på albummet. Der er dog et minus ved albummet, endda et så stort et, at det ødelægger muligheder for den helt store hæder. Albummet varer 35 minutter. Kan han overhovedet tillade sig at kalde det for et album?

Dr. Ocatagon ‘The Return of Dr. Octagon’. 'The Return of Dr. Octagon'. Album. Casual/Buttercuts/Midget.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af