Diefenbach

At Diefenbach startede ud som opdagelsesrejsende i postrockens kringelkroge forekommer nærmest surrealistisk. For nu om dage skal man lede længe efter et band, der dyrker vers/omkvæd-skabelonen mere intenst end den danske kvartet. Gennembruddet til en mere sangorienteret stil kom i 2005 med ‘Set & Drift’, og skulle man være i tvivl om, at retningsændringen er permanent, behøver man blot lægge ører til det køligt spankulerende og tindrende smukke åbningsnummer ‘Couldn’t Lose a Job’fra firkløverets fjerde studiealbum, ‘Dark Spinner’.

Specielt omkvædene har Diefenbach styr på, ind i mellem så godt at verset blegner i forhold til den brusende forløsning, som når ‘Seven Years’ starter ud i småanonym, Depeche Mode-inspireret stil, før nummeret imploderer i et sus af himmelstræbende harmonier. På ‘There’s a Stain’, der med held inkluderer et børnekor, den statelige ‘Suckerpunch’ og førstesinglen ‘Up to Your Neck’ er balancen dog perfekt ramt, og resultatet er slidstærke pophymner med både radio og personlig favorit-potentiale.

Men legen med afrundet vellyd er farlig, og på den dystre ‘Who We Are’ og den lidt for kønsløse ‘Scare You’ tangerer Diefenbach det gennemsnitlige, hvilket er så meget desto mere frustrerende, når man efterfølgende trakteres med kølig elektronik, sitrende strygere og sofistikeret sangsnedkeri på ‘You’re My People’. Men man kan jo ikke altid få det hele, og i tilfældet ‘Dark Spinner’ er der trods alt lydlige poplækkerier til mange timers hørebøf-adspredelse.

Diefenbach. 'Dark Spinner'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af