Matthew Dear

Matthew Dears musikalske karriere har et snert af kamæleon over sig. Han har om nogen skiftet stilretning, label og alias gennem årene. Med ‘Black City’ holder han dog fast i sin egen vokal som det centrale omdrejningspunkt, hvilket også var tilfældet med den til tider tvivlsomme ‘Asa Breed’ fra 2007. Hvor forgængeren netop bar præg af den føromtalte tilbøjelighed til at skifte stil, er ‘Black City’ langt strammere skåret. Synthpop a la Matthew Dear der henholdsvis skramler og smyger sig af sted, for så sporadisk at blive erstattet af hårde beats, der mejsler sorte storbyscenarier ind i øregangen.

På ‘Little People (Black City)’ slentrer han med mørk disco rundt i natten tilsat mekaniske synths og skaber en subtil dysterhed. Matthew Dears eminente evne til at komponere groovy numre, der ved første gennemlytning skærer i ørerne, men i kraft af sine lag og kompleksitet bliver bedre og bedre med tiden, fornægter sig heller ikke på nærværende udgivelse. Vi oplever ham i slow motion-tilstand, når musikken driver af sted, og Dears vokal snørkler med – og vild og fyrig som på den råt pumpende og industrielt potente ‘You Put a Smell on Me’.

Jo, titlen er lige i øjet. Storbyens natlige scenarier med sine mørke gyder, beskidte natklubber og alskens skyggesider har her fået et soundtrack til at dulme smerten eller måske snarere forstærke den med.

Matthew Dear. 'Black City'. Album. Ghostly International/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af