FaltyDL

Det vælter ikke med album i den elektroniske verden i forhold til den store strøm af singler og mp3’er. Men teorien om, at albummet var dødt, har vist sig usand, og FaltyDL demonstrerer hvorfor. For den emotionelle og historiske grundighed, som albummet byder på, kunne næppe rummes i et mindre format.

Et vigtigt tema er 90’ernes rave og UK Garage. Gennem albummets moderne lydbilleder dukker gamle vokalsamples og rytmefigurer op og fortæller historier om sig selv og deres tid. Det er i kraft af albumformatet, at denne fortælling når at udvikle sig til et nuanceret og bredt billede.

Tematiseringen af rave kan ses i lyset af en generel stigende interesse for 90’ernes elektroniske opfindelser. Tænk blot på Chase and Status’ seneste hit ‘Blind Faith’. FaltyD’s strategi er dog anderledes tvetydig. I sammenhæng med et jazzet klaversample (‘Waited Patiently’) eller heftige post-dubstep-trommer (‘Lucky Luciano’) kommer det hele til at stå i et, ja, usikkert lys. Som om dansemusikken stiller spørgsmålstegn ved sin egen emancipationsmission: Lykkes det, og på bekostning af hvad?

Den historiske tvivl afspejler albummets emotionelle bevægelse. Linjen mellem eufori og frustration er smal og ofte morsom. Som på ‘Lucky Luciano’ hvor et befriende vokalsample glitrer et øjeblik, inden det omringes af en typisk indelukket 90’er-frase. Imens flygter percussion fra beatet (eller opsøger det) i en humoristisk dans mellem aggressive og forløste trin. Et sådant greb om flugtens dobbelttydighed er sjældent og særdeles høreværdigt.

FaltyDL. 'You Stand Uncertain'. Album. Planet Mu.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af