Politiet indfører opholdsforbud i dele af Kødbyen

Politiet indfører opholdsforbud i dele af Kødbyen
Arkiv. (Foto: Victor Jones/Soundvenue)

Forleden blev det meldt ud, at barer og restauranter i Hovedstadsområdet skal lukke kl. 22.00, og grundet smittetallet i København er der nu kommet flere restriktioner, der knytter sig til nattelivet.

Københavns Politi har i dag annonceret et midlertidigt opholdsforbud i dele af Kødbyen.

Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og restriktionerne gælder fra torsdag den 17. september foreløbigt til den 23. september.

Opholdsforbuddet træder i kraft kl. 22.00, hvor barer og restauranter lukker, og gælder til kl. 02.00.

Du kan se et kort over præcis, hvor opholdsforbuddet gælder, hos Københavns Politi HER.

»Vi står fortsat i en alvorlig situation med et højt smittetal i København. Derfor bliver vi også nødt til at sætte konsekvent ind de steder, hvor der er stor risiko for smittespredning. I Kødbyen har der været en tendens til, at mange stimler sammen på udearealerne og efterhånden som alkoholpromillen er røget op, er ansvarligheden gået ned. Derfor har vi vurderet det nødvendig med et opholdsforbud, så festen ikke rykker udenfor, når serveringsstederne lukker kl. 22«, udtaler politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

»Vores patruljer vil i de kommende dage sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt, og vi er særligt opmærksomme på større forsamlinger og fester i det offentlige rum, herunder piratfester,« fortsætter Anne Tønnes. 

Et opholdsforbud indebærer, »at der ikke må tages ophold i områderne«. Gennemgang, gå- og løbeture og hundeluftning er dog stadig tilladt ifølge Københavns Politi. Overtrædelse af opholdsforbuddet kan udløse en bøde på 2.500 kr.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af