Shop med omtanke

Bidt af det asiatiske køkken? Tigermom anbefaler sine yndlingsredskaber

Her er fem uvurderlige gadgets, der kan sparke gang i dit asiatiske køkken-game.
Bidt af det asiatiske køkken? Tigermom anbefaler sine yndlingsredskaber
Lisa Lov (Foto: Petra Kleis)

»Be like water, my friend«, sagde gode gamle Bruce Lee engang. Det samme gjorde Lisa Lov for nylig i en Instagram-post. Kokken og kvinden bag den asiatiske restaurant Tigermom, der i dag kan åbne dørene på Nørrebro efter mere end to måneder med tomme borde. For er der da noget, hun og alle vi andre har lært den seneste tid, så er det, hvor hurtigt vi er i stand til at tilpasse os, når det virkelig gælder.

»Da corona ramte byen, og vi indtog lockdown og take-away mode, vidste jeg ærligt talt ikke, hvad der skulle ske. Jeg var bange … men det er i tider som disse, vi skal lytte til Bruce Lees kloge ord. Vær formløs som vand«, lyder det fra den tidligere Relæ-kok.

Selv om danskernes forbrug generelt er faldet under corona, så ser det ud til, at vi har brugt en del flere penge på at lave mad derhjemme. Og før folk stikker ud og investerer i en masse bras, vil Lisa Lov gerne hjælpe med at skære helt ind til benet af det asiatiske køkkens redskabsskur. Her guider hun til de gadgets, hun ikke har kunnet leve uden hjemme i køkkenet den seneste tid.

Knive

»En god skarp kniv er begyndelsen på alt godt i køkkenet. Jeg bruger selv japanske knive. En urtekniv og en kødokse fra mærket Misono, der laver knive til en fair pris, og som både er lette at holde på, slibe og holde skarpe. Og så har jeg en kokkekniv fra mærket Nenox, der laver ekstremt smukke, velafbalancerede knive, der ligger virkelig godt i hånden. Den er lidt sværere at holde skarp. Men når den trænger til en tur, tager jeg den forbi min lokale skærsliber, der laver en kvalitets whetstone-knivslibning. Og så er den så god som ny«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Riskogeren

Tigermom trækker Lisa Lov på traditioner fra en række forskellige asiatiske køkkener. Men de mødes alle i blandingen af røde og hvide jasminris, der serveres til alle retter. Og når man er vokset op som barn af combodianske forældre, der flygtede under Pol Pot og De Røde Khmerer, ja, så er der ikke et riskorn, der går til spilde. På restauranten sender de risresterne til en gård, hvor de ender som hønsefoder. Og hjemme i køkkenet bliver al overskydende ris brugt i nye retter. Men riskogeren kommer hun ikke udenom, fortæller hun.

»Den riskoger, jeg har derhjemme, er nok noget af det billigste køkkenudstyr, du kan købe i supermarkedet. Men hvis du skal lave ris til én eller to, er den den helt perfekt. Og jeg har haft den samme Melissa-riskoger i 7-8 år«.

Ægge-“kogeren”

Det kan godt være, at man siger, at der ikke er noget så nemt som at koge et æg. Men når det kommer til de der helt perfekt snaskede af slagsen, der flyder ud over en risret eller i din ramen-suppe, så er der én ven i nøden, Lisa Lov ikke ville leve uden. En onsen-æggekoger, der er opkaldt efter de varme kilder i Japan, hvor æggene bliver langtids-tilberedt.

»Den her japanske termo-cooker er helt perfekt til at lave onsen-æg. Og så er det super nemt. Æggene skal ikke koge – så det er ikke det samme som en æggekoger, men mere en ægge-termokande. Man smider 2-4 æg i, hælder kogende vand over, og lader dem ligge til de er tilberedt ved de her 60-70 grader. Det perfekte udstyr til hjemmelavet ægge-suis vide. Min er fra Japan, men der findes flere forskellige«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af