‘Blodig Weekend’: Se Danmarks første zombiefilm, ‘Sorgenfri’, fem måneder før premieren

‘Blodig Weekend’: Se Danmarks første zombiefilm, ‘Sorgenfri’, fem måneder før premieren

Det er ikke just hverdagskost at se skuespillere som Troels Lyby og Mille Dinesen flygte fra adrætte zombier i et dansk villakvarter, men snart kan særsynet opleves i low-budget-gyseren ‘Sorgenfri’, der er den første danske zombiefilm i spillefilmlængde nogensinde.

‘Sorgenfri’ er sat til at få dansk biografpremiere 3. marts, men allerede 28. oktober kan filmen opleves på horrorfilm-festivalen ‘Blodig Weekend’, der traditionen tro finder sted i Cinemateket, og som tilbyder et både tidssvarende og retrospektivt indblik i gyserfilmens verden.

Blandt de nyproducerede titler på festivalens program finder man ‘Hostel’-instruktøren Eli Roths seneste film, ‘Knock Knock’, der har Keanu Reeves i hovedrollen som en familiefar, der terroriseres af to sexede og psykopatiske kvinder, samt det amerikanske remake af Pascal Laugiers uafrystelige torturthriller ‘Martyrs’ fra 2008.

Derudover kan man stifte bekendtskab med kultfilm som den sorthumoristiske ‘Re-Animator’ (1985) og ikke mindst Jörg Buttgereits grænseoverskridende ‘Nekromantik’ (1987). Sidstnævnte er en af filmhistoriens mest berygtede splatterfilm og gæstes i øvrigt af instruktøren efter visningen.

‘Blodig Weekend’ kører fra 28. oktober til 1. november. Billetter kan købes HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af