»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

»’Homeland’ er racistisk!«: Successerien kritiserer sig selv med uheldig graffiti

»’Homeland’ er racistisk!«: Successerien kritiserer sig selv med uheldig graffiti

’Homeland’ bliver ofte kritiseret for at overse nuancerne i fremstillingen af mellemøstlige konflikter, men denne gang kommer kritikken fra uventet kant. Nemlig fra serien selv.

I forbindelse med optagelserne af ’Homeland’s seneste afsnit, der blev vist på amerikansk tv i søndags, havde producerne hyret tre gadekunstnere til at lave autentisk graffiti på settet. Trioen viste sig dog at have skumle planer. På arabisk malede de blandt andet ordene »’Homeland’ er racistisk«, et tag, der aldrig blev opdaget – hverken på settet eller i klipperummet – og derfor dukkede op i søndagens afsnit i bedste sendetid. Se beviset i form af et screenshot nederst på siden (tagget ses yderst til venstre på billedet).

Graffitikunstnerne har efterfølgende forklaret, at de reagerede på seriens repræsentation af Mellemøsten, heriblandt postulatet om, at Al Qaeda har forbindelse til den iranske regering.

Hovedforfatter Alex Gansa tager dog svipseren i stiv arm:

»Vi ville ønske, at vi havde opdaget disse billeder, før de var blevet sendt i luften. Men i og med ’Homeland’ altid forsøger at være debatskabende, så kan vi kun beundre denne kunstneriske sabotage«, siger han til Deadline.com.

Det er ikke første gang ‘Homeland’ er under beskydning for at tage sig friheder i behandlingen af mellemøstlige konflikter. Således tog den pakistanske regering stærkt afstand fra seriens fjerde sæson, der hævdede, at landets embedsmænd beskytter Taleban-medlemmer.

homeland-graffiti