’Antboy’-instruktør Ask Hasselbalch: Fem oversete perler, alle filmelskere bør se

’Antboy’-instruktør Ask Hasselbalch: Fem oversete perler, alle filmelskere bør se
Foto: Anton Willemann

Fra på torsdag er Ask Hasselbalch aktuel med sin tredje film i serien om drengesuperhelten Antboy. Instruktøren er selv en altfortærende filmnørd med forkærlighed for skæve film, der bygger på en fantasifuld idé. Så går han mindre op i, om der er fejl undervejs.

Her anbefaler han fem originale film, som alt for få mennesker kender, endsige har set.

’Det stumme vidne’ (1994)

»Folk, der er til klassisk thriller, vil godt kunne lide Anthony Wallers ’Mute Witness’. Den handler om en sminkøse, som arbejder i et russisk filmstudie, hvor de er i gang med at lave en thriller. Sminkøsen er stum og bliver lukket inde på studiet efter lukketid, hvor hun bliver vidne til, at der bliver begået et snuffmord (et pornografisk mord, der bliver filmet, red.). Så hun er altså spærret inde og kan ikke ringe efter hjælp, fordi hun er stum«.

Den er virkelig vellavet. Det er lidt, som Hitchcook ville have instrueret det, hvis han havde levet. Den er også virkelig elegant fortalt visuelt – en virkelig spændende film, som der bare ikke er nogen, der kender«.

Se flere anbefalinger fra Ask Hasselbalch på de næste sider.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Soundvenue 1 / 5 Soundvenue
Advertisement