Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Velbekomme: De klammeste scener i filmhistorien – rangeret

Velbekomme: De klammeste scener i filmhistorien – rangeret

Sacha Baron Cohens nye film, ‘The Brothers Grimsby’, har i dag premiere i de danske biografer. ‘Borat’-stjernen var for nylig forbi Jimmy Kimmel for at vise et klip fra filmen, som vi ikke skal spoile her, da det er filmens mest mindeværdige scene. Blot kan vi nævne, at to mænd i en elefantlivmor er blandt hovedingredienserne.

Det er en ekstremt grafisk og grænseoverskridende scene, og Jimmy Kimmel måtte da også fortælle en skuffet Sacha Baron Cohen, at de ikke kunne vise klippet i tv, men at de kunne vise publikums reaktion på klippet. Og den siger nærmest alt.

Filmen skriver sig således ind i en rig tradition af film, der har bonget helt ud på klamhedsskalaen med en enkelt scene, som er umulig at slette fra hukommelsen, når man først har set den.

Tom provokation eller en herlig hyldest til det bizarre? Vi har valgt 11 af de mest kvalmeinducerende filmscener her – døm selv.

11. Det forkerte hul: ‘Crash’

David Cronenberg slog tidligt sit navn fast med flere film indenfor body horror-genren. Mens film som ‘Scanners’ og ‘The Fly’ bestemt har sine klamme øjeblikke, kan de dog ikke helt måle sig med den aparte præmis, som Cronenberg arbejder med i ‘Crash’. Filmen er baseret på en roman af samme navn og handler om en gruppe personer, der tænder seksuelt på trafikulykker.

Hele filmen er rimelig grotesk, og selvom den famøse scene, hvor James Spaders karakter knalder Rosanna Arquette i et åbent sår på hendes lår, hverken er blodig eller gory, er den rimelig gross på sin helt egen måde. ‘Crash’ var ekstremt kontroversiel, da den kom ud, og i Westminster-bydelen i London besluttede byrådet, at filmen ikke måtte vises i biografen.

Soundvenue 1 / 11 Soundvenue