En af tidens bedste karakterskuespillere, Miguel Ferrer, er død

En af tidens bedste karakterskuespillere, Miguel Ferrer, er død
Miguel Ferrer sammen med Kyle MacLachlan i 'Twin Peaks'

Mange vil måske især huske Miguel Ferrer fra rollen som FBI-agent Albert Rosenfeld i ‘Twin Peaks’, og der var således et spændende år i vente for den 61-årige skuespiller, hvis medvirken i David Lynch og Mark Frosts fortsættelse også var bekræftet.

Desværre kommer Ferrer ikke selv til at opleve det. Skuespilleren døde i går af kræft, alt for tidligt, men han nåede formentlig at indspille alle sine scener til den kommende ‘Twin Peaks-sæson, der får premiere i maj.

Ferrer passede som fod i hose til rollen som hårdfør agent, og han excellerede i det hele taget i biroller som usympatiske typer. 122 titler på cv’et vidner om en eftertragtet karakterskuespiller, der som regel tiltrak sig opmærksomheden, selvom han blot var med i få scener.

Hans første bemærkelsesværdige rolle kom som Bob Morton, der i ‘RoboCop’ fra 1987 skabte robotpolitimanden, men bliver dræbt på spektakulær vis efter skud i knæet og en håndgranat i stuen.

Han havde også fine roller som informant i ‘Traffic’ og vicepræsident i ‘Iron Man 3’, og så havde han faste roller i tv-serierne ‘Crossing Jordan’ (som retsmediciner) og ‘NCIS: Los Angeles’ (som efterforskningsleder).

Endelig var han en populær stemmeskuespiller i både computerspil og animation.

Læs også: ‘Twin Peaks’ får premieredato – antal afsnit også afsløret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af