Oscar: Se Jimmy Kimmels suveræne åbningsmonolog – skyder efter Mel Gibson, Trump og Denzel

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jimmy Kimmel blev anset som et sikkert Oscar-værtsvalg, og det kan godt være, han ikke er en så ekstravagant synge-dansende type som Neil Patrick Harris eller Hugh Jackman, mens hans underspillede facon førte masser af velplacerede jokes med sig.

Efter Justin Timberlakes åbningsnummer trådte Kimmel på scenen og leverede en absolut godkendt – ja, faktisk temmelig glimrende – åbningsmonolog, hvor han adresserede Trump-situationen ud en flig af overdreven højtidelighed. Han sagde endda tak til præsidenten for at sørge for, at det ikke var Oscars racisme, man talte om i år.

Kimmel byggede bro fra sit budskab om, at alle i rummet burde have en oplyst samtale med et menneske, man er uenig i, til sin verserende (fake) beef med Matt Damon, som han roste for at have givet hovedrollen i ‘Manchester by the Sea’ videre til Casey Affleck for selv at lave en »Chinese pony tale movie instead«, megafloppet ‘The Great Wall’.

Heller ikke Amazon, Mel Gibson eller Denzel Washington gik fri, og så anvendte værten Donald Trumps lidet flatterende ord om Meryl Streep på en yderst intelligent facon.

Med andre ord: Åbningsmonologen er en anbefaling værd.

Læs også: Kæmpeskandale ved Oscar – den forkerte film annonceret som vinder

Læs også: Se alle årets Oscar-vindere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af