Se Alicia Vikander som Lara Croft i første trailer til ‘Tomb Raider’

Så kom den endelig. Den første trailer til filmrebootet af ‘Tomb Raider’ blev i nat lagt op på Lara Crofts Instagram-profil for så at blive taget ned kortvarigt efter. Men nu er den her, så vi endelig kan få set svenske Alicia Vikanders som 90’ernes største actionheltinde.

Alicia Vikander har smidt manererne fra de dramatiske periodedramaer og hopper bogstavelig talt ud i den ene actionsekvens efter den anden i nordmanden Roar Uthaugs (‘Bølgen) genoplivning af Lara Croft, som, da hun kom frem i 1996, både fik drenge som mænd godt kåde og appellerede til kvinder som slagkraftig feminin rollemodel.

Historien er nogenlunde velkendt: Lara Croft er en selvstændig datter af en eventyrer, som forsvandt, da hun var 14 år. Efter syv år beslutter hun sig for at forlade tilværelsen i London og i stedet forfølge det sidste spor, man har af faren. Hun begiver sig ud på en arkæologisk rejse, der leder hende til en magtfuld grav på en mytisk ø uden for Japans kyst.

Dominic West (‘The Wire’, ‘The Affair’) ses som Laras far, mens Daniel Wu (‘Into the Badlads’) er rejsekompagnon og Walter Goggins (‘Justified’, ‘The Hateful Eight’) er skurk. Danske Alexandre Villaume (‘Hundeliv’ og ‘Rita’) og britiske Nick Frost (‘Cornetto’-trilogien) er også at finde på rollelisten.

Lara Croft og ‘Tomb Raider’-universet har med dets action-adventure-formel alle dage været et kvindeligt modstykke til ‘Indiana Jones’, der i 00’erne fik en mandlig spilklon i Nathan Drake fra ‘Uncharted’. Angelina Jolies gjorde en fin figur som Lara Croft, men det var desværre på en baggrund af lidt for selvsikkert brug af 00’er-CGI og nogle hullede og kedelige plots.

‘Tomb Raider’ er sat til dansk premiere den 15. marts næste år.

Læs også: Alicia Vikanders usandsynligt lange hals bliver til grin efter uheldigt photoshoppet ‘Tomb Raider’-plakat

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.