Guillermo del Toro skabte monsterfilm til lyden af Adam Sandler-romantik

Guillermo del Toro skabte monsterfilm til lyden af Adam Sandler-romantik
Sally Hawkins i 'The Shape of Water'.

Soundtracket til dit liv er en kakofoni af atonale bliplyde, der angriber dig fra alle sider og gør din hverdag til et mareridt. Men så dukker hun eller han op, og sød musik opstår i form af romantisk vals og sjælfulde strygerstykker á la 40’erne og 50’ernes Hollywood og lidt laidback hawaii-steelguitar til at toppe det hele op.

Det er nogenlunde den musikalske åbenbaring, Adam Sandlers karakter gennemlever i Paul Thomas Andersons skævt romantiske ’Punch Drunk Love’. Jon Brions søde musik har nu atter fået kærligheden til at blomstre mellem et umage par på det store lærred i Guillermo del Toros ’The Shape of Water’.

’Pans Labyrint’-instruktøren har med ’The Shape of Water’ kreeret en af årets mest roste film. Den handler om en stum rengøringsdame, Elisa (Sally Hawkins), der arbejder på en hemmelig militærbase i USA i tiden omkring 60’ernes koldkrigsspændinger. En dag bringes et havmonster ind på basen, som Elisa knytter et særligt bånd til.

Sally Hawkins hører dog ikke de samme toner som Adam Sandler i ’Punch Drunk Love’, men et nykomponeret score af den Oscar-vindende franskmand Alexandre Desplat (’The Grand Budapest Hotel’).

Traileren til ’The Shape of Water’ er gennemstrømmet af sødme og charmerende uskyld, hvilket der ikke er noget at sige til, når filmen har taget form ud fra dette vidunderlige stykke destilleret kærlighed. Guillermo del Toros fantastiske romance kommer til Danmark 22. februar.

Læs også: Traileren til Guillermo del Toros Guldløvevinder ‘The Shape of Water’ lover fantasy af bedste skuffe

Annonce