‘Borg’-stjerne overtager Daniel Craigs rolle i kommende ‘Millennium’-film

‘Borg’-stjerne overtager Daniel Craigs rolle i kommende ‘Millennium’-film
Sverrir Gudnason som Björn Borg i Janus Metz' tennisfilm.

Mange studsede i sin tid over, at de engelsktalende skuespillere blev påduttet en svensk accent i David Finchers amerikanske filmatisering af Stieg Larssons ‘The Girl With the Dragon Tattoo’. Der blev især sat spørgsmåltegn ved Daniel Craigs replikleveringer som den ultramaskuline journalist Mikael Blomkvist.

Men den kritik slipper man for i den kommende sequel ‘The Girl in the Spider’s Web’. Deadline.com meddeler nemlig, at svenske Sverrir Gudnason er castet som Mikael Blomkvist i Fede Alvarez’ (‘Don’t Breathe’) opfølger i ‘Millennium’-serien. Gudnason fik et mindre internationalt gennembrud i år for sin hovedrolle som tennislegenden Björn Borg i Janus Metz’ ‘Borg’.

Med Gudnason er den sidste store brik faldet på plads i forhold til rollelisten på den mere eller mindre rebootede franchise.

Fremadstormende Claire Foy, der er aktuel som Dronning Elizabeth i serien ‘The Crown’, er den nye Lisbeth Salander, hollanske Sylvia Hoeks, som var fjendtlig replikant i ‘Blade Runner 2049’ spiller Salanders søster, mens danske Claes Bang skal bygge videre på sit momentum fra ‘The Square’ som filmen skurk.

Premieredatoen for ‘The Girl in the Spider’s Web’ er på nuværende tidspunkt 18. oktober næste år.

Læs også: Stieg Larssons Millennium-trilogi bliver rebootet med ny Lisbeth Salander