De vigtigste spørgsmål før ‘Westworld’ sæson 2

De vigtigste spørgsmål før ‘Westworld’ sæson 2

(Spoiler alert: Læs naturligvis først videre, når du har set sæson 1 til ende.)

Da første sæson af HBO’s futuristiske westernserie ’Westworld’, sluttede med et forlænget finaleafsnit, blev mange af fansenes spørgsmål besvaret, men det efterlod andre vidåbne til sæson 2.

At Wyatt, den ukendte skurk (eller helt?) i Fords nye narrativ, viste sig at være Dolores, var måske ikke et kæmpe chok. Mere overraskende var det, at Ford ligesom sin afdøde makker Arnold ønskede sine robotters frihed og blot havde ventet til det rigtige tidspunkt på at give dem den. Nu havde Dolores opnået den fulde bevidsthed, som Arnold efterstræbte, og hun adlød ikke Arnolds stemme, men sin egen fri vilje, da hun ved præsentationen af Fords nye narrativ henrettede sin skaber (igen) for øjnene af alle parkens aktører og aktionærer.

Det loop, som hele sæson 1 kørte rundt i, blev eftertrykkeligt brudt, og det overvældende syn af den nøgne robothær, der nærmede sig fra skovbrynet, varslede i den grad »violent ends« for sæson 2, der synes at kunne gå i et utal af retninger.

Her er de 10 spørgsmål, vi brænder inde forud for premieren på anden sæson 23. april på HBO Nordic

1. Hvordan overlever MIB?
Ed Harris’ desperado så helt salig ud, da han opdagede, at han blødte efter at være blevet skudt i armen af Clementine i de sidste minutter af finalen. Det var ikke et dræbende skud, men det lignede begyndelsen på en naturlig ende for Delos-direktøren, som endelig fik, hvad han bad om: Værter, der kunne slå igen.

Ed Harris har imidlertid allerede bekræftet, at han vender tilbage i sæson 2, så hvordan kringler han lige den? Overlever han på magisk vis, eller får vi ham at se som en klon, som Maeve og Dolores vil torturere til deres dages ende som hævn for alle de pinsler, han har udsat dem for?

2. Hvem lever i det hele taget?
Ford var helt sikkert ikke det eneste offer for robotternes revolution, men hvem slap væk i live? Charlotte Hale? Lee Sizemore? Bernarnold?

westworld-episode-10-recap-season-finale-billy-snapmunk

3. Hvor er Elsie, Stubbs og Logan?
Okay, Elsie og Stubbs ser vi sandsynligvis ikke igen, men hvad blev der af Williams kålhøgne svoger Logan, som William slap løs i parken nøgen og til hest?

4. Hvem kontrollerede Maeve?
I modsætning til Dolores agerede udbryderen Maeve ikke ud fra egen fri vilje. Hendes oprør var orkestreret oppefra. Men af hvem – og hvorfor? Det oplagte svar er selvfølgelig dr. Ford, men vi fik aldrig klar besked, og hvad skulle han opnå ved det?

Parerede Felix ordre oppefra, siden han ikke greb sine utallige muligheder for at sætte en stopper for den brøsige bordelmutter? Var det Maeves egen vilje, der tog over, da hun til sidst valgte at vende om for at opspore sin datter? Og hvad/hvor er ’Park 1’, hvor datteren efter sigende skulle befinde sig?

5. Kommer vi uden for parken?
Mange havde forudset, at første sæson ville ende med en flugt a la ’Prison Break’ eller ’Ex Machina’, og indtil Maeve ombestemte sig, så det også ud, som om det ville ske. Vi ved stadig uendeligt lidt om verden uden for Westworld. Vi ved, at serien foregår engang ude i fremtiden, hvor alle sygdomme er blevet udryddet, men det er stort set dét.

Hvornår foregår det her? Hvor ligger Westworld? Er det overhovedet på Jorden? Og findes der andre parker som Westworld? Finalen antydede, at der kan være en samuraipark i støbeskeen, men det kunne også meget vel blot være en lille hilsen til fans af ’Futureworld’, efterfølgeren til Michael Crichtons ’Westworld’, som serien er baseret på.

6. Hvordan endte fotografiet af Juliet på Abernathys gård?
Vi så det glide ud af Williams lomme i finaleafsnittet, så hvordan endte fotografiet af hans senere hustru med at være begravet under jorden på Peter Abernathys gård? Og hvorfor vækkede det hans hukommelse på den måde, det gjorde? Det er et af de ubesvarede spørgsmål, som sæson 2 er nødt til at adressere.

episode-10-1920

7. Hvad med Lawrences datter?
Lawrences mystiske datter har demonstreret et omfattende kendskab til parkens hemmeligheder, og jeg havde forventet en stor finaleafsløring om hende, for eksempel at Arnold havde plantet en del af sin bevidsthed i hende. I stedet glimrede hun ved sit fravær.

8. Hvad er Fords plan?
Dr. Ford var en mand, der holdt kortene tæt til kroppen, og først i de sidste sekunder af sæson 1 forstod vi, at han (tilsyneladende) ønskede, at hans skabninger skulle blive fri. Men hvad er de nærmere detaljer i hans forkromede plan? Skal værterne tage kontrol over Westworld eller over hele verden? Og tør man håbe, at han har lavet en klon af sig selv, så Anthony Hopkins ikke behøver at forlade serien?

9. Hvor er Peter Abernathy?
I episode 8, ’Trace Decay’, indviede Charlotte Hale manuskriptforfatteren Lee Sizemore (og os seere) i sin plan om at smugle data ud af parken gennem Dolores’ far, den pensionerede Peter Abernathy. Nåede hun at sætte planen i værk, inden den Shakespeare-reciterende eksprofessor blev indrulleret i Fords nøgne robothær?

10. Hvad er Delos’ dagsorden?
Apropos: Det er blevet antydet flere gange nu, at Delos, selskabet bag Westworld, har planer for deres intellektuelle ejendom, som er større end en simpel forlystelsespark. Men hvad er de, og hvor meget har Ford lige fucket dem op? Vi ved fra gæstekontrakten på Westworlds interaktive hjemmeside, at parkens gæster automatisk overdrager rettighederne til det dna, de efterlader i parken, til Delos, så noget med kloning og evigt liv er nok ikke skudt helt forbi.

Læs også: ’Westworld’ – hele serien: Var det bare noget, vi legede?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af