Nicolas Winding Refn vender tilbage til Cannes-festivalen – men ikke med en film

Nicolas Winding Refn vender tilbage til Cannes-festivalen – men ikke med en film
Nicolas Winding Refn i Cannes.
Foto: Alex B. Huckle/Getty Images

Nicolas Winding Refn er efterhånden et household name på verdens vigtigste filmfestival i Cannes. Han vandt instruktørprisen på festivalen i 2011 for ‘Drive’, havde to år senere verdenspremiere på sin ‘Only God Forgives’ og i 2016 ‘The Neon Demon’ i hovedkonkurrence samme sted om end til en mere blandet modtagelse.

Da Refns næste filmprojekt ligger langt ude i horisonten, er han ikke hidtil blevet nævnt som et aktuel navn til den kommende festival i maj, men nu fortæller Deadline.com, at den idiosynkratiske dansker alligevel bliver indlemmet i det fine selskab. Men ikke med en film – med en tv-serie.

Refns ventede ‘Too Old to Die Young’ får nemlig verdenspremiere uden for konkurrence på festivalen, en måneds tid inden den får tv-premiere på Amazon Prime 14. juni. Om det blot er ét afsnit, der vises, eller flere, står endnu ikke klart.

Det er sjældent, at Cannes-festivalen – filmkunstens højborg – indlemmer tv-serier, men de har dog de seneste år gjort undtagelser, når der er tale om auteurværker skabt af nogle af de instruktører, festivalen har et særligt forhold til. For eksempel blev Jane Campions ‘Top of the Lake’ sæson 2 og David Lynchs ‘Twin Peaks’-opfølger vist på festivalen.

Miles Teller spiller i ‘Too Old to Die Young’ en politibetjent, der lider under efterdønningerne af at have skudt en kvinde på vagten. En gerning, der knytter ham til kvindens efterladte, hårdkogte kriminelle og noget, der kunne ligne et mexicansk narkokartel. Teller får i serien selskab af blandt andre John Hawkes, Jena Malone, Billy Baldwin og Cristina Rodlo. Lydsiden er leveret af Refns efterhånden faste komponist Cliff Martinez.

At fulde program til årets Cannes Film Festival annonceres på torsdag.

Læs også: At være Nicolas Winding Refn

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold