Thulebasen – psykedelisk legeplads

Danske Thulebasen var klemt ind i en transatlantisk sandwich mellem Owen Pallett og Deerhoof på Pop Revos sidste aften. I en kompakt halvcirkel serverede trioen en eksplosiv omgang psykedelisk og improviserende rock med forsanger og guitarist Nis Bysted som anfører.

Med udgangspunkt i en af årets mest roste danske plader ‘Gate 5’ sendte Thulebasen det entusiastiske publikum ud på en kosmisk rejse i syregrønne melodiske perler, med udgangspunkt i det støjende guitarsamspil og med Danmarks sejeste trommeslager Felia Gram-Hanssen som solidt fundament. Og selv om deres eksperimenterende improvisationer ind i mellem kom ud på nogle sidespor, mistede de aldrig forbindelsen til helheden.

Allerede midtvejs i settet var der blevet plads til publikumfavoritterne ‘Raga Gemini’ og titelnummeret ‘Gate 5’, som ikke overraskende ledte til fællessang og dans. Det fik dog ikke publikum til at miste interessen men nærmere spidse ører for, hvad de nu skulle udsættes for. Og Thulebasen havde ikke i sinde at træde på bremsen og fortsatte med flere psykedeliske krumspring og høj energi i ‘Monster’ og ‘Brintbombe’.

Efter stor jubel indtog gruppen igen scenen til deres maraton-ekstranummer i form af den kvarterlange ‘Felaia’. Det dragende cykliske guitarspil muterede og sluttede selvfølgelig af med et brag af en støjfest. ‘Comforting Sounds’, gå hjem og læg dig sådan lukker man en koncert!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af