En rørt Beyoncé takkede sin mor efter modepris – følte sig som Khaleesi i hendes design

En rørt Beyoncé takkede sin mor efter modepris – følte sig som Khaleesi i hendes design

Både Jay Z og Blue Ivy var blandt publikum, da Beyoncé indtog scenen ved nattens Council of Fashion Designers of America-prisuddeling for at modtage sin Fashion Icon Award. Og det var en tydeligt rørt popstjerne, der holdt en mere en tre minutter lang takketale, efter at designeren og CFDA-præsidenten Diane von Furstenberg havde givet hende props for hendes betydning for modebranchen og for hendes nyligt lancerede tøjlinje Ivy Park.

»Mange tak, Diane, for de ting, du sagde om mig. Jeg kan mærke så meget kærlighed, og jeg er så stolt«, startede Beyoncé talen, før hun takkede sin mor, Tina Knowles, for hendes hjælp og betydning i hendes liv og karriere.

»Lige så længe, som jeg kan huske, har mode været en del af mit liv. Dens indflydelse på mig startede faktisk, før jeg var født. Mange af jer ved det ikke, men min mormor var syerske. Mine bedsteforældre havde ikke penge nok til at betale for min mors katolske skolegang. Så min mormor syede tøj til præsterne og nonnerne og lavede uniformer til eleverne som betaling for min mors uddannelse. Siden gav hun den gave videre til min mor og lærte hende at sy«, fortsatte hun.

»I starten med Destiny’s Child var der ikke rigtig nogle high-end-mærker, der ville give tøj til fire sorte, country-piger med former, og vi havde ikke råd til designerkjoler og couture. Min mor blev nægtet adgang til alle showrooms i New York, men ligesom min mormor brugte hun sit talent og sin kreativitet til at give sine børn deres drømme. Min mor og min onkel – må han hvile i fred – lavede alle vores første kostumer, syede hundredevis af krystaller og perler på og lagde så meget passion og kærlighed i hver enkelt detalje. Når jeg bare tøjet, følte jeg mig som Khaleesi. Jeg havde et ekstra lag panser. Det stak meget dybere end noget tøjmærke«, sagde Beyoncé om sin mor, der ellers har fået meget skæld ud i modepressen igennem årerne for hendes Beyoncé-outfits.

beyonce_cfda 
»Min mor er fantastisk og smuk, og hun er her i aften. Min mor, min mormor og min onkel er altid med mig, så jeg kan ikke tabe. Min mor designede faktisk min bryllupskjole, min prom-kjole, min første CFDA Award-kjole, min første Grammy-kjole, og listen fortsætter. Og for mig er det modens ægte magt og potentiale. Det er et redskab til at finde din egen identitet. Det går ud over stil, og det er en tidskapsel af alle vores største milepæle. So til min mor, min mormor, min onkel, tak. Tak for at vise mig, at det at have fremtoning handler om meget mere end tøjet, du har på, og din fysiske skønhed. Tak for at vise mig, hvordan man tager risici, arbejder hårdt og lever livet efter mine egne vilkår«.

Annonce

Beyoncé sluttede talen med at brede perspektivet ud og opfordre alle designere til at bruge deres enorme indflydelse på at skabe et mere mangfoldigt billede af virkeligheden igennem deres tøj og kampagner.

»Jeg vil gerne sige tak til alle designere, der arbejder hårdt på at få folk til at tro på, at de kan skrive deres egen historie. I er fegudmødre, magikere, skulptører og nogle gange sågar vores psykologer. Jeg opfordrer jer til ikke at glemme, hvilken magt I har, eller tage let på den. Vi har muligheden for at bidrage til en samfund, hvor enhver pige kan se på en reklamesøjle eller magasinforside og se hendes egen refleksion. Sjæl har ingen farve, ingen facon eller form. Ligesom alt jeres arbejde, går den meget længere, end øjet rækker. I har magten til at ændre opfattelser, til at inspirere og selvstændiggøre, og til at vise folk, hvordan de omfavner deres udfordringer og skavanker og ser den ægte skønhed og styrke, som er i os alle. Mange tak for den utrolig pris. Jeg vil aldrig glemme denne aften. Gud velsigne jer. Tak«.

Se hele talen via Swarovskis optagelse på Periscope.

Aftenens andre vindere var:
Womenswear Designer of the Year: Marc Jacobs
Menswear Designer of the Year: Thom Browne
Accessories Designer of the Year: Mansur Gavriel (Rachel Mansur og Floriana Gavriel)
Swarovski Award for Womenswear: Brandon Maxwell
Swarovski Award for Menswear: Orley (Alex Orley, Matthew Orley og Samantha Orley)
Swarovski Award for Accessory Design: Paul Andrew
Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Norma Kamali
The Founder’s Award in Honor of Eleanor Lambert: Donna Karan
International Award: Gucci (Alessandro Michele)
The Board of Directors’ Special Tribute Award: David Bowie
The Media Award in Honor of Eugenia Sheppard: Imran Amed, chefredaktør på The Business of Fashion

Læs også: Beyoncé strålede og blev hyldet til amerikansk modepris – se hendes og de andre stærke looks