Året ifølge designduoen Saks Potts: »Vi var sgu lige på røven, da vi ikke vandt Dansk Design Talent«

Året ifølge designduoen Saks Potts: »Vi var sgu lige på røven, da vi ikke vandt Dansk Design Talent«
Cathrine Saks og Barbara Potts efter deres show ved modeugen i august sidste år
Foto: Copenhagen Fashion Week

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag giver vi ordet til Cathrine Saks og Barbara Potts, der i år afholdt deres andet show i forbindelse med den københavnske modeuge i august og bagefter deltog i kapløbet om 500.000 kroner i Dansk Design Talent – Magasin Prisen.

Begge gange beviste de, at de er klar til at udvide deres designpallet til at inkludere andet end de eftertragtede pelsjakker, der har skabt deres gennembrud.

Hvad vil I især huske 2016 for?
»Et år som aldrig er gået hurtigere. Der er sket virkelig mange ting på det professionelle og personlige plan for os begge«, siger Barbara.

sakspotts_collection6

Fra Saks Pott’ show under modeugen i august

Hvilken udvikling i modeverdenen har I haft mest optur over i år?
»Skønhedsidealet har ændret sig. Modeverdenen tager lidt mere ansvar og forsøger at give alt fra den transkønnede model til pigen, der er 1,68 meter høj, en chance. Vi ser mange forskellige type modeller i kampagner og på catwalken. Det er noget, vi virkelig har taget til os. Vi inddragede blandt andet en fyr og en gravid model i vores show under modeugen i august«, siger Cathrine.

Hvornår var I mest på røven i 2016?
»Det må være, da vi ikke vandt Dansk Design Talent. Der var vi sgu lige på røven for en aften. Heldigvis var vi oppe på hesten igen kort tid efter – dog fortjent sejr til Cecilie (Bahnsen, red.)«, siger Cathrine.

Pernille Rosendahl i Saks Potts’ kollektion til Dansk Design Talent – Magasin Prisen

Pernille Rosendahl i Saks Potts’ kollektion til Dansk Design Talent – Magasin Prisen

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay

Hvad var det vigtigste, I lærte af at være med i Dansk Design Talent?
»Det har været spændende at arbejde som et team med en dygtig mentor (Ganni, red.) og en smuk sangerinde (Pernille Rosendahl, red.). Vi har aldrig designet en kollektion til en specifik person, det var en super fed udfordring, som vi lærte meget af«, siger Barbara.

Hvilken dag i 2016 var den bedste?
»Det må være den dag, vi afholdt vores andet show nogensinde i august. Det var en fantastisk aften, som sluttede perfekt med en langbordsmiddag i studiet på The Lab med hele Saks Potts-teamet og alle vores dejlige venner og familie«, siger Cathrine.

Hvad fik I ikke gjort i år, som I havde håbet på?
»Vi fik ikke gået så meget i skole. Det har der ikke rigtig været tid til. Det er lidt ærgerligt«, siger Barbara.

Fendi blossom ✌🏼️💘

Et billede slået op af @carobrasch den

Hvilken Instagram-profil har I haft mest optur over at følge i år?
»Da vores veninde og model Caroline Brasch skiftede sin meget professionelle instagram, @caroline_brasch, til @carobrasch, som er total humoristisk og meget æstetisk. Den viser virkelig, hvor skøn og skør hun er«, siger Barbara.

Hvilken film fældede I en tåre til?
»‘Room’. Vi gik begge ind og så filmen uden at have hørt noget som helst om den eller set traileren. Det synes vi virkelig, at man skal undgå, hvis man skal se den. Det er en af de bedste og mest rørende film til dato«, siger Cathrine.

Læs også: Året ifølge Soullands Silas Adler: »Jeg laver lyserøde ting til mænd, så er man altid på røven«

 
 
Advertisement