Dansk designhåb klar med industrielt streetwear – se ny kollektion og video

Dansk designhåb klar med industrielt streetwear – se ny kollektion og video

Sidste år kårede vi Tobias Birk Nielsen som årets designhåb og skrev blandt andet, at 2017 skulle blive året, hvor den nyuddannede designer for alvor skulle stå på egne ben og få sit brand ud over rampen.

Og nu har Tobias så taget første skridt. Han har nemlig færdiggjort sin AW17-kollektion, der bliver hans første officielle output, som rammer handlen. Indtil videre forventes de nye styles at lande i august eller september. Ingen danske forhandlere er dog tilknyttet endnu, men flere i Asien, London og Sydeuropa.

11_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA

Den nye kollektion har passende fået titlen ‘Violent Situations’, for den fortsætter Tobias’ lettere dystopiske look, hvor bomberjakker, veste, camouflageprint og dekonstruerede t-shirts er med til at give hans streetwear et kampklart islæt. Og stemningen underbygges i både lookbooken, som er skudt i Tokyo og på Vesterbro, samt i videoen nedenfor.

»Jeg har ønsket at undersøge de emotionelle kædereaktioner, der går forud for voldelige situationer. Oftest er det en form for desperation og frustration, og oftest er det forhold, som kan kendetegne os alle«, fortæller Tobias, der dog slår fast, at han ikke ønsker at være voldsforherligende.

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

»Jeg har taget udgangspunkt i min opvækst i Folehaven i Valby, hvor der i en kort periode i start-90’erne huserede en skinhead-fraktion, som hed Grønjakkerne. Jeg har på ingen måde ønsket at hylde dem eller vold generelt, men forsøgt at afvæbne volden og årsagerne, den fødes af«.

Kollektionen bruger en afbleget grøn som farve i de ellers hvide, grå og sorte styles, der også inkorporere patches og billedeprint, som også var tilfældet, da Tobias Birk Nielsen lavede kollektionen ‘Polarity’ i samarbejde med Dry Magazine.

10_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY & CHARLOTTE EA

Næste skridt for Tobias bliver herremodeugen i Paris til juni, hvor han for første gang vil have et showroom for at vise sit tøj til interesserede købere.

Se mere af Tobias’ arbejde på hans website.

Læs også: Årets designerhåb Tobias Birk Nielsen er klar til at stå på egne ben: »Jeg drømmer om sindssygt meget«

2_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA & ILLA BONANY3_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY & CHARLOTTE EA4_TOBIAS-BIRK-NIELSEN-AW17-VIOLENT-PHOTO-CHARLOTTE-EA5_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY6_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA & ILLA BONANY7_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY8_TOBIAS-BIRK-NIELSEN-AW17-VIOLENT-PHOTO-CHARLOTTE-EA9_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA kopi13_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA & ILLA BONANY14_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA15_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY16_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO CHARLOTTE EA kopi1_TOBIAS BIRK NIELSEN AW17 VIOLENT PHOTO ILLA BONANY