Model fra Nikes hijablancering svarer på kritik – hun er ikke undertrykt

Model fra Nikes hijablancering svarer på kritik – hun er ikke undertrykt
Amna Al Haddad
Foto: Francois Nel/Getty Images

Efter at Nike annoncerede deres Hijab Pro, der næste år bliver brandets letvægts og åndbare alternativ til muslimske kvinder, som dyrker sport, modtog det amerikanske sportsmærke meget ros. Der var dog også flere kritiske røster, som mente, at Nike på den måde støttede en religions undertrykkelse af kvinder. Den kritik har nu fået den olympiske vægtløfter Amna Al Haddad fra de Forenede Arabiske Emirater til at råbe op.

Al Haddad har tidligere sagt, at hun håber, folk vil forstå, at det at gå med hijab handler om et valg, ikke om undertrykkelse, og i fredags skrev hun et længere indlæg på Facebook og tog Nike i forsvar.

»Jeg støtter muslimske kvinder med eller uden hijab, og hvordan de klæder sig er deres valg. Og Nike Sports Hijab vil garanteret opfordre en ny generation af atleter til at forfølge sport professionelt, og uden os atleter, der har kæmpet for den ret og fik det til at ske, så ville Nike ikke bare have gjort det«, skriver hun blandt andet.

Fra Nikes Hijab Pro-kampagne

Fra Nikes Hijab Pro-kampagne

Og Al Haddads pointe er netop, at det var atleter som hende, der havde et behov og savnede en hovedbeklædning, som var bedre egnet til fysisk træning. Det var dem, der viderebragte ideen til Nike, som så en efterspørgsel og et marked.

»Det er et nyere fænomen, hvor flere kvinder har udtrykt et behov for det, og flere professionelle atleter har kæmpet for retten til at konkurrere med et tørklæde og konkurrere på lige vilkår. Vi skabte store nyheder, vi kan ikke ignoreres«, skriver Al Haddad.

En del af Nikes pointe med deres Hijab Pro og en nylig reklamekampagne synes også at være at bakke op om muslimske kvinders ret til og ønske om at dyrke sport.

Læs også: Nike fortsætter sin kamp mod Trump – annoncerer sportsvenlig hijab

 
 
Advertisement