Thrasher går igen efter struben på kopister: »Unoriginal, rip-off crap«

Thrasher går igen efter struben på kopister: »Unoriginal, rip-off crap«
R13's kopi af Thrashers flammefont

Det kan være svært at vinde retsager mod kopister – og i hvert fald en dyr og langtrukken proces, som mange mindre brands ikke kan overskue. Det lader dog til, at Thrasher har fundet en ny måde at bekæmpe efterligningerne på.

I løbet af den seneste måneds tid har skatemagasinet/-brandet nemlig brugt Instagram til at udpege de seneste kopier af den genkendelige flammefont. Forever 21 har fået fingeren, mens Thrasher offentliggjorde dele af H&M’s semiarrogante advokatsvar på kopihenvendelse.

Og nu er Thrasher på krigsstien igen. Denne gang er det denimbrandet R13, der får kærligheden at føle i et post, der viser mærkets hoodie med en ublu kopi af fonten inklusiv den spinkle skrift, som Thrasher bruger til at skrive ‘Magazine’ på sine design.

»Unoriginal, rip-off crap, og R13 tager 295 dollars. Fuck off. Folkeretten finder dig skyldig i at være sløj som bare fanden«, skriver Trasher på Instagram.

Ifølge Hypebeast har R13 fjernet trøjen fra deres webshop efter Trashers post, og samtidig er R13’s egen Instagram gjort privat. Det ved vi ikke, om den var tidligere, men det virker som en mærkelig marketingstrategi, og også usædvanligt brandets 27.500 følgere taget i betragtning. Der er nok snarere tale om en flugt fra hadefulde kommentarer fra dedikerede Trasher-fans.

Læs også: Thrasher går til modangreb – udstiller H&M’s arrogante svar på kopianklage