Dansk ‘Atomkraft? Nej tak’-logosol får sin egen kollektion – takket være fransk brand

Dansk ‘Atomkraft? Nej tak’-logosol får sin egen kollektion – takket være fransk brand

Hvis du er vokset op i 70’erne eller 80’erne, så kender du sikkert den smilende sol med budskabet ‘Atomkraft? Nej tak’. Logoet, der blevet designet af de dengang 21-årige aktivister Anne Lund og Søren Lisberg, blev første gang set i Aarhus til 1. maj i 1975 og blev siden et symbol på kampen imod atomkraftværket. En kamp der især blussede op efter ulykken i Tjernobyl i 1986.

Okay, ikke mere historielektion, men efter en anonym tilværelse de senere år dukker den smilende sol nu op på en capsule-kollektion fra det franske streetwear-brand Études. Faktisk er de ny design lavet i samarbejde med OOA (Organisationen til Oplysning om Atomkraft) Fonden, som ejer rettighederne til logoet.

etudes_atomkraft3

»Det er en kollektion, der fejrer den antiatomkraftbevægelse, der kendetegner den nye generations miljøbevidsthed«, udtaler Études-ejerne Aurélien Arbet and Jérémie Egry ifølge Highsnobiety.

Kollektionens syv styles inkluderer en skjorte, t-shirt, oversize t-shirt, hoodie, denimjakke, cap og totebag, der der ligger lidt i den halvdyre ende med priser fra 500 kroner til 2.500 kroner. Hele kollektionen er til salg nu hos Études.

etudes_atomkraft2

Du kan dog også vise din miljøbevidsthed – og nostalgi – ved at købe klistermærker og badges fra den officielle Smiling Sun Shop.

Læs også: Designere reagerer på Trump og Brexit i London: Skizofreni, overlevelsesgear og camouflage

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af