Dansk model vraget af Louis Vuitton før show: Du er for tyk

Dansk model vraget af Louis Vuitton før show: Du er for tyk
Ulrikke Høyer i majudgaven af fransk Vogue
Foto: Alique

Here we go again, fristes man næsten til at skrive. For selv om tolerance og diversitet er buzzwords i moden, så er det stadig ikke unormalt at høre historier om modeller, der bliver behandlet dårligt på den ene eller anden måde.

Tidligere på året blev 150 modeller holdt i timevis på en trappeopgang, mens de ventede på en Balenciaga-casting. I går var det så den danske model Ulrikke Høyer, der via både Instagram og Facebook fortalte, hvordan hun blev vraget af Louis Vuitton i sidste uge op til brandets cruise-show i Kyoto i Japan.

Ikke nok med, at Ulrikke, ifølge hende selv, blev fortalt, at hun er for stor, selv om hun er størrelse 34-36, det blev gjort på en måde, der virker stærkt kritisabel set udefra.

»Måneder inden showet havde Louis Vuitton udvist interesse i at bruge mig i showet«, skriver den 20-årige model i et længere Facebook-indlæg, hvor hun fortæller, hvordan hun og hendes modelbureau 2pm havde målt hendes hofter til 92 centimeter, hvilket åbenbart er for meget. De besluttede derfor, at hun ikke skulle tage til tøjprøven den 25. april i Paris og dermed hellere ikke gå showet i Japan.

Et opslag delt af Ulrikke Hoyer (@ulrikkehoyer) den

Show-casteren Alexia Cheval pressede dog på og ville gerne have Ulrikke til Paris alligevel, så hun tog af sted.

»Jeg tog til fittingen (prøvede en kjole og en jakke), og før jeg fik mit eget tøj på igen, bekræftede de mig til showet«, skriver Ulrikke. »Jeg var spændt på at tage til Japan og glad for at vide, at selv om jeg ikke var i min tyndeste showform, så ville Louis Vuitton stadig gerne have mig i showet. Imens trænede jeg hårdt på at få mine mål tilbage til rigtigt (det bliver sværere og sværere hver gang. Det er, som om min krop arbejder imod mit hårde arbejde og ikke responderer, som den engang gjorde)«.

Annonce

Dagen før Ulrikke Høyer fløj til Japan blev hendes hofter målt til 91,5 centimeter, og hun skriver, at hun var glad for, at hun i det mindste var mindre, end hun var, da hun prøvede Louis Vuitton-outfittet og blev bekræftet til showet. Men det hjalp altså ikke.

I just returned from Tokyo/Japan, where Louis Vuitton held a beautiful cruise show in Kyoto, I just never made it to Kyoto cause I was canceled for the show due to being ‘too big’. (I’m a size 34-36) Ashley Brokaw’s caster Alexia had said that there had been some problems during the fitting. According to her I had “a very bloated stomach”, “bloated face”, and urged me to starve myself with this statement “Ulrikke needs to drink only water for the next 24 hours”. I was shocked when I heard it. I woke up at 2am and was extremely hungry. The breakfast started at 6:30am – I had the absolute minimum. I was afraid to meet Alexia so my luck she didn’t arrive until 8am, when my plate was taken off the table. She said good morning to me and the other girls and looked at me, then down on my non-existent plate and up at me again. She was checking if I had been eating food. At 7pm my mother agent from Denmark called my to tell the sad news that Louis Vuitton had chosen to cancel me from the show without the refitting and that I was going to be sent back home. Not only did I have a belly, my face was puffy now also my back was a problem. I am glad I’m 20 years old with an elite sports background and not a 15 year old girl, who are new to this and unsure about herself, because I have no doubt that I would then have ended up very sick and scarred long into my adult life. TO READ THE FULL STORY CLICK IN MY BIO!!!!!!! #LVCruise2018 #mistreatmentofmodels #AshleyBrokaw #thefutureisfemale #sowhyeatingdisorders #youknowitstrue #shareifyoucare #jamespscully

Et opslag delt af Ulrikke Hoyer (@ulrikkehoyer) den

Dagen efter hun ankom i Tokyo, var Ulrikke til endnu en tøjprøve, hvor hun prøvede flere outfits og alt efter sigende gik, som det skulle. Kort efter blev hun dog ringet op af sin franske agent, der sagde, at hun skulle til endnu en tøjprøve dagen efter.

»Senere samme aften ringede min franske agent og sagde, at Alexia havde sagt, at der var nogle problemer under prøven. Ifølge hende havde jeg en meget oppustet mave, oppustet ansigt og foreslog, at jeg sultede mig selv med denne besked: Ulrikke bør kun drikke vand de næste 24 timer. Jeg var chokeret, da jeg hørte det. Det var netop det, vi ville undgå, da vi havde prøvet at aflyse, fordi jeg var større«, skriver hun.

Næste dag vågnede Ulrikke klokken to om natten og var ekstremt sulten. Alligevel spiste hun næsten ingen morgenmad. Den ekstra tøjprøve blev dog aldrig til noget. Først udskød de den, og så klokken syv om aftenen blev Ulrikke ringet op af sin danske agent, der fortalte, at Louis Vuitton havde valgt at droppe hende fra showet.

»Ikke nok med at jeg havde en mave, mit ansigt var hævet, nu var min ryg også et problem. De mente, at kjolen nu sad anderledes på min ryg end i Paris (det så jeg også i mail hos mit bureau, da jeg kom hjem). Jeg vidste ikke, om jeg skulle græde eller grine«.

Last show in NY @marchesafashion @sb_cast @hotchowchow ✨ #marchesa#show#nyfw#aw17#offtolondon#excited#flymode

Et opslag delt af Ulrikke Hoyer (@ulrikkehoyer) den

Sponsoreret indhold
»Afdød legende er formidabel i sin sidste store rolle«
Oplev Baard Owe brillere som den døende konge i Kasper Kalles intense kammerspil: ‘Christian IV – den sidste rejse’. Find billetter og spilletider her.
Reel Pictures

Det er ikke første gang, at Ulrikke Høyer er blevet fravalgt. Det oplever man på det niveau, skriver hun, men hun har valgt at fortælle om oplevelsen på grund af måden, som det foregik på, og for at fortælle om de syge vægtkrav.

»Størrelserne på tøjet til showet er lavet til kvinder, der har spiseforstyrrelser. Oplev showet og se selv, selv de mindste bukser sidder løst på de modeller, de booker«, skriver hun i Facebook-indlægget, hvor hun også har delt billeder fra Louis Vuitton-catwalken.

»Jeg har set alt for mange piger, der er så tynde, at jeg slet ikke forstår, hvordan de kan gå eller snakke. Det er så åbenlyst, at de her piger har desparat brug for hjælp. Det er sjovt, hvordan du kan være en halv eller hel centimeter for stor, men aldrig en til seks centimeter for lille«.

»Jeg er glad for, at jeg er 20 år og ikke en 15-årig pige, der er ny i branchen og usikker på sig selv, fordi jeg er sikker på, at jeg så ville ende med at blive meget syg og bange langt ind i mit voksne liv«, slutter Ulrikke, der paradoksalt nok fik sit internationale gennembrud sidste år i Louis Vuittons AW16-show.

Ulrikke Høyer i Chloés SS17-kampagne

Ulrikke Høyer i Chloés SS17-kampagne (Foto: Charlotte Wales)

Siden har hun gået show for blandt andet Versace, Valentino, Chloé og Kenzo, ligesom hun lige har været med i en modeserie i fransk Vogue.

Louis Vuitton har, så vidt vi ved, ikke kommenteret sagen endnu.

Læs også: Caster benægter dansk models anklage – Louis Vuitton er stadig tavse

Læs også: Dansk modelbureau efter Louis Vuitton-sag: »Størrelserne bliver mindre og mindre«

Annonce