Modeugechef i modvind efter uheldig video: »Vigtigt at tage den ironiske brille på«

Modeugechef i modvind efter uheldig video: »Vigtigt at tage den ironiske brille på«
Camilla Frank i Youtube-videoen

I fredags sluttede den seneste udgave af Copenhagen Fashion Week, der var den anden med Camilla Frank ved roret som CEO, og selv om dagene i København har ført til flere positivtstemte artikler i store udenlandske modemedier som Vogue, Fashionista, Hypebeast og W Magazine, så var det en anden stemning, der spredte sig herhjemme på Facebook i går.

Som et led i modeugens pr-plan blev der nemlig lavet et videoindslag med Camilla Frank, hvor hun giver et hurtigt indblik i sin hverdag. Video slutter med en sekvens, hvor Frank gemt bag et par solbriller karikeret spiller for vigtig til at kunne huske de danske designere, der kommer for at snakke med hende. Scenen sender tydelige nik mod Meryl Streeps stride moderedaktørrolle i ‘The Devil Wears Prada’.

»Målgruppen er Youtube-brugere. Det er et forsøg på at komme ud til dem, der har en interesse for mode, men ikke er en del af branchen«, fortæller Camilla Frank, da vi i dag fanger hende på telefonen. »Den er lavet for sjov. Det er ikke et erhvervsportræt af mig, men det er selvfølgelig op til folk, om de mener, den skæg eller falder til jorden«.

Meget tyder på, at sidstnævnte er tilfældet. I går delte modeskribenten Moussa Mchangama nemlig videoen på Facebook og rettede en kritik mod Camilla Franks optræden.

Sponsoreret indhold
Original, brutal og stjernespækket thriller
’12 Years a Slave’-instruktøren Steve McQueen er tilbage med den anmelderroste, hæsblæsende heist-film ‘Widows’. Find billetter og spilletider her.
Nordisk Film

»Det gør mig sgu trist – på branchens, de håbefuldes, designernes, de der knokler, os der mener, branchen har reel værdis vegne – at man fra modeugens side i 2017 stadig synes, det er toppen at lege ‘The Devil Wears Prada’. Det er det ikke. Det er umoderne og gammeldags og udtryk for en brancheforståelse, der ikke hører nutiden til. Det er al den arrogance og det elfenbenstårn, moden er blevet beskyldt for igen og igen – men som der er en reel mulighed for at ændre, hvis man kigger op fra sin smartphone eller sine shoppingposer og rent faktisk forholder sig til verden«, skriver han blandt andet.

Og han er ikke alene. I kommentarerne får han nemlig opbakning fra flere sider af den danske modebranche.

»Wow! Og hvad er der så at sige om det…..Hmmmm Ja ja da. det går godt«, skriver designeren Peter Jensen, mens hans designkollega Nicolas Nybro skriver: »PUUUUHAAAAA, jeg så den ikke færdig, og jeg bliver seriøst ked af det.. det er damen der skal modernisere modeugen. JEP det ser sort ud for CFW«.

Camilla Frank er selvfølgelig ked af modtagelsen og over, at folk, som hun normalt er i dialog med, ikke ringer i stedet for at bruge Facebook som platform for kritikken.

»Vi tager fat på nogle modeklicheer, og der er jo en grund til, at de er blevet klicheer – og at der er lavet en hel spillefilm om dem, som jeg i øvrigt stadig synes holder i dag«, siger Frank og fortsætter:

»Det er ikke andres skyld, at videoen er blevet, som den er, det er min skyld. Men dette er jo ikke min endegyldige holdning. I alle de år, jeg har arbejdet med mode, har et vigtigt budskab altid været at åbne moden op, som jeg også sagde i forbindelse med åbningen af Copenhagen Fashion Week i sidste uge. Videoen er et forsøg på at lave noget, der er sjovt. Det er vigtigt at tage den ironiske brille på«.

Læs også: Seks højdepunkter fra Copenhagen Fashion Week – og et enkelt men