Laura Veirs

Laura Veirs’ tredje album tager tråden op, hvor hun slap i 2005 med ‘Years of Meteors’. Albummet centrerer sig om sangerindes fascination af naturen og dens mysterier, og titlen er for de uvidende udi oceanologi da også et begreb for bølger.

Laura Veirs er den type kunstner, der tager små skridt og forandrer sig ganske langsomt. Der er hverken sket dramatiske ændringer i hendes lyd, eller den tilgang hun har til at skabe sin musik. Derfor arbejder hun stadig med sin mand Tucker Martine som producer, og akkompagneres af sit faste turneband, som til lejligheden faktisk er blevet døbt The Saltbreakers.

Men der er noget uhørt sympatisk ved albummet. Det er en fornøjelse at blive taget i hånden og fulgt ud i naturen på eventyr, ledsaget af en legende og nøje afstemt instrumentereting, der understreger sangenes temaer.
Stilmæssigt ligger hun stadig og skurer i grænselandet mellem singer/songwriting og alternativ folk. Og der drysses til tider knitrende beats, storladne strygerarrangementer, hornorkestre eller mandekor hen over herligheden.

Helt centralt er dog det univers, Laura Veirs skaber med femmine og mystiske fortællinger om universets små mirakler, og alt det der ligger derude på den anden side. Nattergale synger til dit hjerte og sorte sommerfugle flakser rundt og fortæller dig, at alting nok skal blive okay. Både som et enkeltstående album og som del af en trilogi fungerer dette album særdeles godt.

Laura Veirs. 'Saltbreakers'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af