Einstürzende Neubauten – sig selv på 30. år

Einstürzende Neubauten – sig selv på 30. år
5 6

Koncert

Når Vega kunne fylde den store sal med koncertgængere, der havde betalt 360 kroner plus gebyr, var det nok fordi, de fleste var sikre på at gå tilfredse derfra. Når det handler om et band som Einstürzende Neubauten, er alene ritualet omkring koncertgængeriet nok for de fleste. Det handler om at se gamle helte, og det handler om at gøre det med alle de venner, der også havde sort hår i 80’erne.

Og så handler det selvfølgelig om at se et band, der aldrig er faldet af på den. På de 30 år, de efterhånden har været sammen, har de stort set ikke udviklet sig. Og gudskelov for det. Einstürzende Neubauten har altid været Einstürzende Neubauten, og de har altid gjort deres ting uden at skele til aktuelle trends i tiden. Sådan var det også på Vega.

Bandet består stadig af meget tyske tyskere, der det meste af tiden spiller teatralsk industrial på ting, som kun er instrumenter i bandets verden. Den fine blanding af gode gamle og helt nye sange blev udover guitar, bas og keyboard leveret på vandrør, boremaskiner, metalstykker, store fjedre og den slags. Og så blev de selvfølgelig leveret med den krukkede, men humoristiske showman Blixa Bargeld i front.

Der er stadig ikke meget nyt under Einstürzende Neubautens sorte sol, men vi så de gamle helte gøre deres ting, og det var det, vi kom for.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement