Kidd: »Distortion 2011 er noget af det største, jeg har oplevet i mit liv«

Kidd: »Distortion 2011 er noget af det største, jeg har oplevet i mit liv«
Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue

I 2011 spillede han 20 Distortion-koncerter, da Kidd-feberen rasede. I år optræder Nicholas Westwood Kidd under sit nye alias, Heimdals Sidste Vogter, der mandag er aktuel med debut-ep’en ‘Heimdals port’.

Hvad er dit forhold til Distortion?
»Jeg har virkelig kærlighed til Distortion. Jeg kan huske, da det var en hangout-fest. Der var bare musik udenfor. Så det har været sindssygt at se udviklingen. Distortion 2011 er noget af det største, jeg har oplevet i mit liv. Jeg spillede omkring 20 koncerter det år«.

Hvad gør Distortion til noget særligt?
»Det er helt vildt, at vi i en forholdsvis lille hovedstad er i stand til at bruge gaderne til at skabe sådan en vanvittig fest. Det er nogle gange uforståeligt, at det kan lade sig gøre. Det er så fantastisk. Jeg har optur over, at vores hovedstad har plads til det«.

Hvad er dit smukkeste Distortion-minde?
»I 2011 spillede jeg på Blegdamsvej, og alle drengene var med på scenen. Der var sat ild til containere og dåsespray, og i det sekund ‘Kysset med Jamel’ kom på, gik folk helt amok. De der ti sekunder er noget af det største i mit liv. Den ragnarok, der kom, var for sindssyg. Folk crowdsurfede og var kommet for at rave. Selv Fleurquin (Distortion-bagmanden, red.) var på scenen«.

Hvilket Distortion-minde ville du gerne have været foruden?
»Ja, sidste år tog jeg ud på Refshaleøen, og min ven fra Firehouse, der lavede lyd derude, havde lædertjubang (en speciel bong, red.), så sugede jeg og blev knokleskæv. Bagefter skulle jeg holde møde med DJ Er Du Dum Eller Hvad, men jeg var så skæv, at han sagde, gå ud og hvil dig lidt. Så sov jeg, men jeg havde ikke taget allergipiller og lå i det høje græs, så jeg fik allergiudbrud. Mit fjæs lignede en fodbold. Så jeg tog min cykel, men kom til at cykle forkert og endte ude for enden af Refshaleøen, hvor min cykel punkterede. Det hele var lort«.

Hvis du styrede Distortion, hvilket crazy stunt ville du så finde på?
»Jeg ville nærmest gå den anden vej. Jeg føler, at der mangler et sted, hvor man kan tage hen fra klokken 10 om morgenen – for folk der stadig er i byen eller lige er stået op – og få kolde drinks, kold rosé, ligge i bløde puder og høre gode dj’s og bare chille et eller andet dejligt sted i København«.

Hvad kunne Distortion gøre bedre?
»Ligesom i folkeskolen, hvor nogle røg, og forældrene vidste det, men ikke tog ansvar for det, så er Distortion lidt som en naiv forælder, der ikke accepterer, at folk ryger joints og tager stoffer. Det er underligt, at man ikke tager ansvar for det, når man ved, at det foregår. I stedet for skræmmekampagner burde man hjælpe folk. Jeg har for eksempel været på Sónar i Barcelona, hvor der er steder, hvor man kan undgå politiet og få hjælp, hvis man får det dårligt, og hvor man kan få tjekket sine stoffer«.

Er du mest til gadefesterne eller Distortion Ø?
»Jeg er 100 procent til gadefesterne, men jeg forstår godt beslutningen om at rykke noget af det til Refshaleøen, fordi det er for hårdt for København. Men gadefesterne er legendariske«. 

Heimdals Sidste Vogter spiller torsdag den 4. juni på Sønder Boulevard sammen med blandt andre Karl William, Anya, Tais og Emil Stabil på Hukaos-scenen.

Læs også: Kidd om sit musikalske skifte: »Jeg følte, at jeg var i et fængsel«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af