G-Eazys koncert i Den Grå Hal var en guide til, hvordan du overvinder en kokainskandale

G-Eazys koncert i Den Grå Hal var en guide til, hvordan du overvinder en kokainskandale
4 6
G-Eazy

Koncert, Den Grå Hal.

Der var god grund til at være nervøs før G-Eazys udsolgte koncert i Den Grå Hal. Rapperen med Don Draper-håret havde trods alt lige tæsket en sikkerhedsvagt i Stockholm i en kokainrus og derefter tilbragt en nat i en svensk arrest.

Umiddelbart ikke de bedste forudsætninger for en søndagskoncert i København. Men G-Eazy overvandt ikke bare det svenske traume; han gjorde det til en del af sit show.

Rapperens seneste album, ’The Beautiful & Damned’, handler netop om den destruktive spiral mellem rus og tømmermænd. Champagne og kokain den ene dag, angst og depression den næste. Altså lidt ligesom den uge, G-Eazy havde haft.

Så derfor brugte han simpelthen episoden som intro til sange som den depressive ’Sober’ eller den fandenivoldske ’1942’ (der starter med linjen »I don’t follow rules and they don’t like that«). Det blev taget imod med massive skrig fra et ekstremt engageret publikum, der virkede meget euforisk over, at rapperen rent faktisk var dukket op.

Og det gjorde G-Eazy faktisk også. Alle hans påstande om, at København var »det bedste crowd nogensinde« lød rimelig indøvede, men den »taknemmelighed«, han blev ved med at vende tilbage til i sine korte monologer mellem sangene, virkede ægte. Det var én stor lettelsens fest, G-Eazy kunne fejre efter en uge med mange strabadser.

Det lyder måske lidt groft, men den svenske skandale var nærmest det bedste, der kunne være sket for den danske koncert.

Det hjalp selvfølgelig også, at rapperen fra USA’s vestkyst er virkelig skarp live. Først teknisk, hvor hans vokal efter en mindre kikser på første sang klarede sig fantastisk selv uden backtrack. Men også rent showman-mæssigt, hvor han viste sublim timing. Det virkede hele tiden som om, han vidste, hvilken sang han skulle slippe løs næste gang. Det her er jo en rapper, der har været i gang i op mod ti år – og den rutine kunne man mærke.

Scene-setuppet var også usædvanligt omfattende. Det lignede lidt et levn fra tidligere arenakoncerter med sine store visuals og røgmaskiner. Koncertens længde var også til en stadionkoncert: Det var langt over den time, mange hiphopkoncerter begrænser sig til.

Måske var det også for langt. Behøvede vi at høre G-Eazys exceptionelt bøvede EDM-eksperiment ’Say Less’ med Dillon Francis? Og havde verden ikke været et bedre sted, hvis ingen nogensinde var blevet udsat for hans popreggae-nummer ’You & Me’ med Marc E. Bassy?

I Den Grå Hal blev det i sidste ende lidt for meget af det gode, især fordi temperaturen på grund af tusinde varme kroppe og lukkede døre var tæt på saunaniveau.

Men koncerten blev selvfølgelig hentet sikkert hjem til sidst med storhittet ’Me, Myself & I’ og trap-bangeren ’No Limit’. G-Eazy havde endda kæresten og samarbejdspartneren Halsey med på ’Him & I’, og deres kemi på scenen var overlegen.

Halsey udløste aftenens største skrig, da hun spurgte salen, om de kunne lide G-Eazy. Og da parret kyssede efter sangen, udbrød hallen i ét stort »awww«. Selv da popsangerinden var ved at falde, fik de to det til at spille til deres fordel med et par jokende drillerier. Det var bare den slags aften for G-Eazy: Det kunne ikke gå galt.

Ikke dårligt for en uge, der startede i en svensk arrest.


Kort sagt:
Rapperen med Don Draper-håret forvandlede nederlag til sejr i Den Grå Hal. Få dage efter at have været arresteret for vold og kokainbesiddelse i Stockholm, brugte rapperen episoden til at skabe en større fortælling ud af sin koncert i København. Det var en lettelsens fest, der blev større af en stærk indsats fra rapperen og et exceptionelt engageret publikum.

Læs også: G-Eazy tilstår kokainbesiddelse og vold mod tjenestemand til svensk politi

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.